Times: Pep Guardiola halutaan Englannin peräsimeen – ratkaiseva seikka lähellä

Manchester Cityn manageri Pep Guardiolaa tavoitellaan Englannin seuraavaksi päävalmentajaksi, kertoo The Times. Guardiolan sopimus Valioliigan mestariseuran peräsimessä päättyy kauden lopussa, ja hänen odotetaan päättävän tulevaisuudestaan lähiviikkoina.

Englannin jalkapalloliitto FA otti epävirallisesti yhteyttä Guardiolaan tämän kauden alussa. Vaikka FA harkitsee vielä muitakin ehdokkaita Gareth Southgaten pysyväksi seuraajaksi, nähdään Guardiola ylivoimaisena vaihtoehtona tehtävään, jos hän päättää lopettaa pitkän aikakautensa Manchester Cityssä.

Guardiola ei ole vielä antanut vastaustaan FA:lle, tai päättänyt seuraavasta askeleestaan. Manchester City haluaisi katalonialaisen pysyvän, mutta tällä hetkellä 53-vuotiaan sopimus on päättymässä kuluvan kauden lopulla.

Manchester Cityn suomalaiskasvatti Tomas Galvez kertoo, millainen valmentaja Pep Guardiola oikein on.

Guardiola on valmentanut Manchester Cityä kesästä 2016 lähtien ja johdattanut seuran muun muassa kuuteen Valioliigan mestaruuteen, neljään Liigacupin voittoon, kahteen FA Cupin voittoon sekä Mestarien liigan voittoon.

Aiemmin Guardiola on valmentanut menestyksekkäästi Saksan suurseura Bayern Müncheniä ja pelaajauransa kasvattajaseuraa FC Barcelonaa. Suomen sunnuntai-iltana Kansojen liigassa voittaneen Englannin peräsimessä toimii tällä hetkellä väliaikaisluotsi Lee Carsley.

Lue myös:

    Uusimmat