Kotioven eteen hylätyt sähköpotkulaudat voivat olla riesa suomalaiskaupungeissakin, mutta ihan tällaiseen näkyyn ei ole meillä tiettävästi sentään vielä törmätty. Brittimiehen hämmästys onkin helppo ymmärtää.
Kun Shane Clarke saapui myöhään perjantai-iltana Bristolissa sijaitsevaan kotiinsa, kiinnitti hän huomiota talon ulkopuolelle jätettyjen sähköpotkulautojen tavallista suurempaan määrään. Eläkkeellä oleva perheenisä ei kuitenkaan uhrannut asialle sen enempää ajatuksia, vaan painui pehkuihin.
Herättyään lauantaiaamuna, oli yllätys kuitenkin melkoinen. Talon edustalle oli ilmestynyt kymmeniä ja kymmeniä Voi-yhtiön potkulautoja. Eikä naapurissa edes oltu järjestetty mitään koronarajoituksia rikkovia teinibileitä.
Kävi ilmi, että jostain syystä Voin mobiilisovelluksessa Clarken talon edusta oli merkitty alueen ainoaksi lautojen palautuspaikaksi, ja käyttäjät olivat vain tehneet työtä käskettyä, sillä Bristolissa lautoja saa jättää vain erikseen määritellyille palautusalueille tai muuten käyttäjää sakotetaan. Niiden käyttämiseen vaaditaan myös 18 vuoden ikä sekä ajokortti.
Clarke laski vaimonsa ja poikansa kanssa potkulautoja olleen heidän talonsa edustalla yli 100 kappaletta. Kuvia erikoisesta näystä löydät alle linkatusta Metron artikkelista.
Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.
Lue myös: "Sähköpotkulauta ei ole lelu" – kuka, missä ja miten sillä saa ajaa?
Clarke sanoo, ettei hänellä ole minkäänlaista ongelmaa sähköpotkulautojen kanssa, kunhan niitä ei jätetä esteeksi muille.
Tässä tapauksessa syypää oli ymmärrettävästi potkulautafirman sovellus, joka ei tarjonnut käyttäjille muuta palautuspaikkaa.
Clarken vaimo, joka ei halunnut nimeään mainittavan, kertoi Metrolle nähneensä, kuinka paikallinen iäkäs mies oli kompastunut yhteen potkulaudoista.
Vaarallisia vehkeitä väärissä käsissä
Suomessa sähköpotkulaudoista on kohistu säännöllisesti siitä lähtien, kun potkulautafirmojen yhteiskäyttölautoja alkoi ilmestyä katukuvaan keväällä 2019.
Ne ovat aiheuttaneet käyttäjilleen vakavia loukkaantumisia, minkä lisäksi potkulautoja hylätään usein vaarallisiin paikkoihin; jopa keskelle kulkuväyliä.
Lue myös: Sähköpotkulaudoilla saa suhata ilman promillerajoja, vaikka poliisi tehovalvoo niiden käyttöä – Liikenneturva: "Se on rikos vasta sitten, jos..."
Lähde: Metro