Peter Nygårdin tuomiota ei vieläkään luettu – puolustajan yllättävä ilmoitus syventää seksuaalirikollisen piinaa

Seksuaalirikoksista tuomittu suomalaistaustainen Peter Nygård, 82, odottaa edelleen tuomiota.

Nygård todettiin Torontossa viime marraskuussa syylliseksi neljään syytekohtaan tapauksissa, jotka ajoittuvat 1980-luvun lopulta 2000-luvulle. Oikeudessa viisi naista syytti Nygårdia seksuaalirikoksista. 

Nygårdia vastaan on nostettu vastaavia syytteitä myös Quebecissä ja Manitobassa. Kanadan lisäksi Nygårdia syytetään seksuaali­rikoksista Yhdysvalloissa.

Nygård on kiistänyt kaikki häneen kohdistuvat syytteet.

Nygårdin tuomiota ei ole vielä julistettu Torontossa. Asiaa piti käsitellä jo toukokuussa, mutta sittemmin se on siirtynyt kesäkuun loppupuolelle. 

Toronto Sunin mukaan Nygård haluaa osallistua oikeudenkäyntiin etäyhteydellä terveyssyihin vedoton. Lehden mukaan hän viettää 22 tuntia päivästä vuoteessa ja oikeudenkäyntiin henkilökohtaisesti osallistuminen olisi hänelle vaarallista.

Keskiviikkona hänen asianajajansa Megan Savard ilmoitti yllättäen pyytävänsä lupaa Nygårdin edustamisen lopettamiseen eettisistä syistä. Myös Nygårdin aiempi asianajaja lopetti samoilla perusteilla.

Savardin osalta asia käsitellään 10. kesäkuuta. Toronto Sunin mukaan Nygård totesi, että asianajajan vaihtuminen jättäisi hänet hirvittävään tilanteeseen.

Useilla suomalaisnaisilla karuja kokemuksia

Nygård loi vaurautensa naistenmuodilla. Miehen omaisuuden arvo on mediatietojen mukaan ollut parhaimmillaan lähes miljardi dollaria.

Peter Nygårdin uhrien todellinen määrä ei ole tiedossa. Kyseessä voi joka tapauksessa olla yksi lähihistorian suurimmista seksuaalirikosvyyhdeistä. Myös moni suomalaisnainen matkasi varsinkin 1990-luvulla muotimogulin vieraaksi ja palasi takaisin ahdistavien kokemuksien kanssa.

Sittemmin myös Nygårdin poika Kai Bickle on noussut isäänsä vastaan ja osoittanut julkista tukea Nygårdin uhreille. Bickle on tavannut uhreja ja heidän asianajajiaan ja tarjonnut apua todisteiden hankkimiseen.

– Pahin mahdollinen tapa menettää luottamus omaa isäänsä kohtaan on kuulla, että hän on todellinen hirviö ja valehdellut aivan kaikesta, Bickle kertoi MTV:n haastattelussa.

– Se on kamala tunne.

Lue myös:

    Uusimmat