Peter Nygårdin poika MTV:lle: Jouduin kokemaan hiljennetyksi tulemisen omakohtaisesti

Suomalaissyntyinen liikemies ja muotisuunnittelija Peter Nygård on tuomittu 11 vuoden vankeusrangaistukseen Kanadassa, kertovat kanadalaismediat Toronto Star ja CBC. Valamiehistö totesi 83-vuotiaan Nygårdin syylliseksi neljään seksuaalirikokseen jo viime vuoden marraskuussa.

Nygårdin poika Kai Bickle kommentoi asiaa MTV Uutisille rangaistuksenluvun jälkeen.

Bickle toteaa kiinnittäneensä tuomiossa huomiota kohtaan, jossa suomalaisen toimittajan kerrotaan 1990-luvulla ottaneen yhteyttä Nygårdia vastaan tutkintaa tehneisiin etsiviin.

– Toivon, että tuo suomalainen toimittaja, johon tuomiossa viitattiin tajuaa, että hänen otettuaan yhteyttä salaista raiskaustutkintaa Nygårdia vastaan tehneisiin etsiviin 1990-luvun loppupuolella, hänen toimensa johtivat siihen, että yksi Nygårdin uhreista luopui syytteistä uhkailun seurauksena.

Bickle on toiminut ilmiantajana Nygårdin tapauksessa toukokuusta 2019 lähtien, 19 kuukautta ennen Nygårdin pidättämistä.

Bickle kertoo joutuneensa myös omakohtaisesti kokemaan hiljennetyksi tulemisen.

– On selvää, että Nygård käytti rahojaan palkatakseen ihmisiä hiljentämään syytöksiä esittäneitä henkilöitä ja piilottelemaan hänen tekemiään rikoksia vuosikymmenten ajan.

Bickle toimii nykyään hallituksen jäsenenä voittoa tavoittelemattomassa moretoolife.org -järjestössä, jonka tarkoitus on tukea hyväksikäytön kohteeksi joutuneita naisia. Kailla on tärkeä viesti Nygårdin tapaukseen liittyen:

– Meidän on tehtävä yhteiskunnasta turvallisempi, jotta ihmiset voivat astua esiin ja kertoa hyväksikäytöstä.

Lue myös:

    Uusimmat