Linda Lampenius arvioi, miksi Peter Nygårdin tuomion luku vain lykkääntyy: "Odottaa se paha juttu, jota hän ei halua"

Lampenius arvioi, mistä oikeudenkäynnin vitkastelu johtuu.

Seksuaalirikoksista syytetyn suomalaiskanadalaisen muotimogulin Peter Nygårdin, 83, tuomion luku oli tarkoitus suorittaa perjantaina Torontossa, mutta se lykkääntyi jälleen. Nygård otti osaa tapahtumaan etäyhteydellä vankisellinsä sängystä.

Tuomion luvun piti tapahtua alun perin jo viime vuoden marraskuussa, jonka jälkeen sitä on jouduttu lykkäämään useaan otteeseen mitä erinäisimmistä syistä.

Tuomiolle on asetettu nyt uudeksi päiväksi 9. syyskuuta, kertoo kanadalaismedia CBC, joka myös kertoo uusimman lykkäämisen syyn johtuneen siitä ettei syyttäjä päässyt paikalle.

Toronton oikeusjutun lisäksi Nygård joutuu vastaamaan syytteisiin Quebecissä ja Manitobassa. Nygårdia syytetään seksuaalirikoksista myös Yhdysvalloissa.

Syyttäjät vaativat Nygårdille 15 vuoden vankeustuomiota. Nygård itse on kiittänyt kaikki syytteet.

"Sen jälkeen odottaa se paha juttu"

Suomalaisviulisti Linda Lampeniuksella on omakohtaista kokemusta vuosien oikeustaistelusta Nygårdin kanssa.

Nygård vaati aikoinaan Lampeniukselta miljoonien dollarien vahingonkorvauksia Seiska-lehden haastattelussa kerrotuista asioista, joita Nygård kutsui kunnianloukkauksiksi.

Lampenius on uskaltanut puhua tapahtumista vasta viime vuosien aikana. Lue koko Lampeniuksen tarina MTV Uutisten artikkelista täältä.

Linda Lampenius kertoo Huomenta Suomen haastattelussa, ettei ole yllättynyt siitä, että Nygårdin tuomio vain lykkääntyy kerta toisensa jälkeen.

– Näin hän on aina toiminut. Niin hän teki myös minua vastaan. Useamman kerran minunkin jutussani, tuli vain "dismissed, dismissed, dismissed", Lampenius kertoo viitaten lykkäämiseen.

Lampenius uskoo, että viivyttely voi liittyä myös pahempaan taakkaan, joka Nygårdia myöhemmin odottaa aivan kulman takana.

– Tämän tuomion jälkeen odottaa vielä kaksi oikeudenkäyntiä, jotka tulevat heti tämän jälkeen. Sen jälkeen odottaa se paha juttu, jota hän ei halua, eli siirto New Yorkiin, Lampenius toteaa.

– New Yorkissa hänellä ei ole enää näin hyvät oltavat, kuin hänellä tänä päivänä on Kanadassa. Häntä siellä vähän niin kuin hoivataan, tällaista sisäpiiritietoa olen kuullut, Lampenius arvioi.

Katso alapuolelta: MTV Uutiset sai haltuunsa kotivideon nuoresta Linda Lampeniuksesta ja Peter Nygårdista – tämä USA:n matka johti nuoren viulistin "helvettiin"

Lue myös:

    Uusimmat