Pihla Kaivo-ojalle tarjottiin tukku venäläisrahaa – tässä Suomen olympiayllättäjän vastaus

Huippu-urheilun vaatima sitoutuneisuus "tulee luonnostaan" olympiayllättäjä Pihla Kaivo-ojalle 0:51
Huippu-urheilun vaatima sitoutuneisuus "tulee luonnostaan" olympiayllättäjä Pihla Kaivo-ojalle.

Pariisin olympialaisissa hienosti esiintynyt suomalaisnyrkkeilijä Pihla Kaivo-oja sanoo kieltäytyneensä venäläisvetoisen lajiliiton IBA:n tarjoamasta rahapalkinnosta. 

Kansainvälinen olympiakomitea KOK järjesti Tokiossa nyrkkeilyturnauksen itse ja toisti tempun Pariisissa, sillä se aiemmin hylkäsi korruptiosyytteissä ryvettyneen Kansainvälisen nyrkkeilyliiton IBA:n. Nykyään venäläisen puheenjohtajan Umar Kremljovin näpeissä oleva IBA on kuitenkin liehitellyt Pariisissa ottelevia urheilijoita tiiviisti.

Se on muun muassa luvannut maksaa 100 000 dollaria kaikille nyrkkeilyn olympiavoittajille, ja puolivälieriin selvinneillekin 10 000 dollaria. Tämä on noin 9 150 euroa. 

Kremljov kuuluu Venäjän presidentin Vladimir Putinin lähipiiriin, ja IBA:n rahahanana on toiminut Venäjän valtiollinen kaasujätti Gazprom. Vuosi sitten IBA väitti, että yhteistyö yhtiön kanssa on päättynyt. 

Kaivo-oja putosi puolivälierissä tappiolla hallitsevalle maailmanmestarille, Turkin Buse Naz Cakiroglulle, ja oli turnauksessa näin ollen viides. 

Kaivo-oja teki topakan linjauksen IBA:n tarjoamista palkintorahoista MTV Urheilun haastattelussa Pariisissa. 

– Ei oteta niitä palkintorahoja vastaan. Se ei kuulu minun tai minun tiimini arvoihin, 50-kiloisten sarjassa otteleva suomalainen sanoi. 

Pariisissa Kaivo-oja nousi olympiakehään kolmesti. Reissu oli onnistunut, vaikka tähtäin oli jo alun perinkin vasta Los Angelesissa ja vuodessa 2028. 

– Nautin joka hetkestä. Mutta kuten sanoin aiemmin hampaankoloon jäi vielä seuraavia olympialaisia ajatellen aika paljonkin, tänä syksynä vielä ainakin World Cupin kisoja ja Tammer-turnauksen otteleva Kaivo-oja summasi. 

Missä Pihla Kaivo-ojan pitää kehittyä kohti 2028 olympialaisia? Valmentaja Maarit Teuronen kertoo 0:59
Missä Pihla Kaivo-ojan pitää kehittyä kohti 2028 olympialaisia? Valmentaja Maarit Teuronen kertoo.

Lue myös: