Piilotetusta puhelimesta kohu paralympialaisissa – mitalisti hylätty

Italialainen soutaja Giacomo Perini on hylätty Pariisin paralympialaisten tulosluettelosta sen jälkeen, kun pronssia saavuttaneen urheilijan veneestä löytyi puhelin.

28-vuotias Perini sijoittui PR1-luokan yksikkökisassa kolmanneksi, mutta ehti iloita paralympialaismitalista vain hetken.

– Italialaisen urheilijan todettiin käyttäneen kommunikaatiovälineitä kisan aikana, Maailman soutuliitto kertoi hylkäyksen perusteeksi.

Perini kilpaili luokassa, jossa soutajat saavat käyttää vain käsiään ja olkapäitään soutuliikkeiden tekemiseen. Italialaissoutaja kertoi myöhemmin uutistoimisto ANSA:lle, että hänellä oli unohtunut veneeseen pieni pussi, jossa oli vesipullo ja matkapuhelin.

Perini selvitti, ettei käyttänyt puhelinta mihinkään kisan aikana. Säännöt kuitenkin kieltävät kommunikoinnin veneen ulkopuolelle elektronisten välineiden avulla.

– Annoin puhelimen jurylle, jotta he voivat nähdä, että viimeinen puhelu oli eilen illalla psykologille, Perini puolustautui.

– Säännöt eivät sano, ettet saisi tuoda puhelinta (veneeseen), vaan että et saa kommunikoida.

Italian soutuliitto teki hylkäyksestä protestin, joka hylättiin välittömästi. Seuraavaksi liitto aikoo viedä asian Maailman soutuliiton hallituksen ratkaistavaksi.

Australian Erik Horrie nousi Perinin hylkäyksen myötä pronssille. Kultaa voitti Britannian Benjamin Pritchard ja hopeaa Ukrainan Roman Poljansjkyj.

Lue myös:

    Uusimmat