Pikkuleijonien superlupaus Aron Kiviharju koki kauhunhetkiä MM-jäällä – "Senteistä kiinni"

Suomen alle 18-vuotiaiden poikien jääkiekkomaajoukkueen puolustaja Aron Kiviharju näyttää kaulaansa ommeltuja rujonnäköisiä tikkejä Espoossa järjestettävien MM-kilpailujen haastattelualueella ja kommentoi reilu vuorokausi aiemmin kokemiaan kauhunhetkiä.

Kiviharju sai torstaina luistimen viillon kaulaansa, kun Suomi aloitti MM-urakkansa. Tikkauksen ja verisen pelipaidan vaihtamisen jälkeen hän jatkoi peliä. Suomi voitti Latvian 3–1.

Perjantaina Kiviharju johti takalinjoilta jälleen Suomen peliä, kun Pikkuleijonat murskasi Norjan 7–0.

– Tikit olivat aika huomaamattomat pelatessa. Sen verran elää pelihuumassa, ettei niillä ollut mitään merkitystä, hän kertoi murskavoiton jälkeen.

Kiviharju tajusi heti, että pahemminkin olisi voinut käydä.

– En nähnyt haavaa kertaakaan, mutta se oli syvä. Senteistä kiinni. Saan kiitää yläkerran herraa tai jotain, ettei mennyt viisi senttiä alemmas. Sitten jälki olisi voinut olla kamalaa, enkä halua edes miettiä. Nyt kävi onni onnettomuudessa.

Ikävien uutisten kausi

Luistimen aiheuttamat viiltovammat ovat olleet otsikoissa viime vuosina.

Esimerkiksi Suomen naisten maajoukkueen pelaajista Jenni Hiirikoski ja Petra Nieminen ovat loukkaantuneet pahannäköisesti Ruotsin naisten pääsarjassa. Miesten maajoukkueen menestyspelaaja Teemu Hartikainen loukkaantui helmikuussa Sveitsin liigassa.

Entiselle NHL-pelaajalle Adam Johnsonille kävi pahin mahdollinen Britannian kaukaloissa. Hän kuoli viiltovamman seurauksena viime syksynä.

Kiviharju haluaa muistuttaa varusteiden oikeaoppisesta käyttämisestä.

– Kannattaa laittaa kaulasuojat ja muutkin viiltosuojat kaikkialle, mihin vain pystyy.

Tuohan on hyvä viesti nuoremmille junioreille Pikkuleijonien pelaajalta.

– Ehdottomasti. Ja vanhemmille myös, Kiviharju alleviivasi.

Polvivamma tekee varovaiseksi

Kiviharjun tällä kaudella on sattunut ja tapahtunut muutenkin. Hän loukkasi syksyllä polvensa HIFK:n harjoituksissa ja joutui leikkaukseen, mutta toipui ajoissa alle 18-vuotiaiden MM-kotikisoihin.

Polvi vaatii erityishuomiota vieläkin. Kiviharju jäi kaartelemaan kaukaloon, kun muut Suomen pelaajat poistuivat pukuhuoneeseen Norja-ottelun toisen erän päätyttyä.

– Varmaan oli sen verran happoa jaloissa, että piti vähän pyöriä ja saada karstat pois. Ei sen ihmeempää. Pelissä ei tullut mitään tälliä vaan pitää tehdä ekstrahommia polven vuoksi, että saa hapot pois jaloista, hän avasi varotoimenpidettään.

Lue myös:

    Uusimmat