Tuomas Kyrö kertoo, mikä on Pitääkö olla huolissaan? -ohjelman suosion salaisuus.
Pitääkö olla huolissaan? -ohjelman panelisti Tuomas Kyrö lähtee iloisin mielin ohjelman 11. kaudelle.
– Sehän on samaa tuttua laatua ollut jo usean vuoden ajan ja kun huolia tulee, niin me niitä pohdimme. Ei tässä ohjelmassa pelata uusilla osioilla tai valtavilla räjähdyksillä, Tuomas Kyrö nauraa.
Kyrö kertoo, että ohjelman tekijöistä on tullut tiivis porukka, jossa jokaisella on oma katsantonsa maailmaan. Hänen mielestään se on tärkeää tämänkaltaisessa ohjelmassa.
– Itse katson maailmaa jostain maakuopasta, Miika Nousiainen Hakaniemen torilta, Kari Hotakainen Pakilan Teboililta ja Jenni Pääskysaari alun perin Korsosta, vaikka onkin päässyt siirtymään vähän etelämpään. Hauskinta on että, vaikka on tutut tyypit, niin ikinä ei voi tietää mitä niiden suusta tulee ja ainahan sellainen kiinnostaa.
–Tämähän on myös siitä erikoinen ohjelma, että vieraina toimii niin työelämän professorit kuin tähtitieteilijätkin ja samaan aikaan kevyemmänkin viihteen edustajat. Huumori syntyy joskus aika oudoista paikoista, Kyrö lisää
Lue myös: Pitääkö olla huolissaan? palaa uusin jaksoin – käynnistyvä kausi on Kari Hotakaisen viimeinen
Yhtä tiettyä huolta Kyrölle ei tule mieleen vuosien varrelta, mutta sanoo, että huolilla on omat luokkansa.
– Kauhean yleinen on sellainen huoli, että maailma menee nyt jotenkin päin helvettiä, että ennen oli paremmin. Sellaisia ihmisten peruspelkoja, hän nauraa.
– Kyllähän suomalaiset ovat huolissaan että lapsenlapset pukeutuvat väärin ja että äiti on Facebookissa vaikka ei osaa käyttää sitä. Sellainen sukupolvien välinen epäilys toisiaan kohtaan.
Hauskimmat hetket koetaan aina sisältöpalavereissa noin viikko ennen nauhoituksia, jossa panelistit saavat kuulla tulevat huolet ensimmäistä kertaa.
– Se on vielä älyttömämpää ja vapaampaa, vaikka tietysti nauhoituksissa on oma jännityksensä mukana.
Kyrön mielestä ohjelman suosio perustuu ryhmään ja toteaa: "bändi niinku toimii"