Pitkän linjan urheiluvaikuttaja Harri Syväsalmi on kuollut

Pitkän linjan urheiluvaikuttaja Harri Syväsalmi on kuollut 71-vuotiaana. Aiheesta kertoi tiedotteessaan Suomen urheilun eettinen keskus.

Lentopallotaustainen Syväsalmi työskenteli urheilun parissa lähes 50 vuoden ajan. Hän toimi vuoden 1983 yleisurheilun MM-kisojen kisakylän johtajana ja oli mukana vuosituhannen vaihteessa Maailman antidopingtoimisto Wadan perustamisessa.

Syväsalmi toimi Wadan ensimmäisenä pääsihterinä vuosina 2000-2003. Myöhemmin hän oli Euroopan unionissa ja Euroopan neuvostossa kehittämässä kilpailumanipulaation vastaista sopimusta. Syväsalmi oli tehtävässä vuosina 2011-2017.

Hän oli käynnistämässä Suomen urheilun eettisen keskuksen SUEK ry:n toimintaa ja toimi pääsihteerinä 2016-2018. Eläkkeelle jäätyään Syväsalmi toimi muun muassa lentopallon luottamustoimissa.

Syväsalmi muistetaan lämpimänä ihmisenä, joka taisteli intohimoisesti puhtaan urheilun puolesta. Hän oli myös kansainvälisesti erityisen tunnettu ja arvostettu sekä omasi poikkeuksellisen kattavat maailmanlaajuiset verkostot, Suekin tiedotteessa sanotaan.

Syväsalmi sai vuonna 2012 Suomen Valkoisen Ruusun I luokan ritarimerkin sekä Suomen Leijonan I luokan ritarimerkin vuonna 2007. Hänet palkittiin myös alkuvuodesta 2024 Urheilugaalassa Taustavoima -palkinnolla työstään urheilun kehittämisessä.

 

Lue myös:

    Uusimmat