Poikien naisviha radikalisoituu nyt niin nopeasti, että Britanniassa tilannetta kuvaillaan kansalliseksi hätätilaksi

Britanniassa viranomaiset kuvailevat poikien ja nuorten miesten radikalisoitumista kansalliseksi hätätilaksi.

Britannian poliisi varoittaa, että nuorten poikien ja miesten naisviha radikalisoituu nyt hälyttävää tahtia. Yhdeksi syyksi arvioidaan Andrew Taten kaltaiset naisvihamieliset sosiaalisen median vaikuttajat. Asiasta uutisoi Britannian yleisradio BBC.

Britannian poliisin Maggie Blyth on varoittanut BBC:n mukaan, että poikien radikalisointi voi olla mahdollista samalla tavalla, miten terroristit houkuttelevat itselleen seuraajia.

Paikallinen poliisipäälliköiden neuvosto on kuvannut käynnissä olevaa tilannetta nyt "kansalliseksi hätätilaksi".

Järkyttävät tilastot

Neuvoston julkaisemassa tuoreessa raportissa ilmenee, että Englannissa ja Walesissa tilastoidaan päivittäin kolmetuhatta tapausta, jossa kyse on naisiin ja tyttöihin kohdistuvasta väkivallasta.

Tilastojen valossa joka kahdestoista nainen joutuu väkivallan uhriksi vuosittain.

Raportin mukaan naisiin ja tyttöihin kohdistuva väkivalta kasvoi 37 prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2023. 

Lasten seksuaalinen hyväksikäyttö kasvoi puolestaan 400 prosenttia vuodesta 2013 vuoteen 2022.

Internet kiihdyttää naisvihaa

BBC:n haastatteleman Blythin mukaan tilastot heijastavat osittain juuri nuorten radikalisoitumista, joka tapahtuu usein internetissä. Esimerkiksi hän nostaa Andrew Taten, joka saattaa vedota ja vaikuttaa erityisesti nuoriin poikiin.

Tate pidätettiin vuonna 2022 epäiltynä ihmiskaupasta, raiskauksesta sekä järjestyneen rikollisryhmän perustamisesta. Hän on ollut vangittuna Romaniassa. Heinäkuun alussa Tate sai vapauden liikkua vapaasti Euroopan Unionin alueella. Tate odottaa edelleen oikeudenkäyntiään.

Blythin mukaan poliisit työskentelevät tällä hetkellä terrorismia ehkäisevien tiimien kanssa selvittääkseen nuorten poikien radikalisoitumiseen liittyviä riskejä.

Myös jalkapallo kirvoittaa väkivaltaan

Englannissa esiintyvä väkivaltaisuus on ollut myös aiemmin otsikoissa.

Tutkimusten mukaan perheväkivallan kasvu on linjassa siihen, milloin Englannin miesten jalkapallomaajoukkue pelaa.

Vuonna 2013 julkaistu tutkimus todisti, että perheväkivalta kasvoi 26 prosenttia silloin, kun Englannin maajoukkue voitti tai sai tasapelin. Luku nousi 38 prosenttiin silloin, kun joukkue hävisi.

Myös tuoreemmat tulokset vuodelta 2022 ovat todenneet vastaavan.

Aihe oli pinnalla myös nyt kesällä pelattujen jalkapallon EM-kisojen aikaan. Tällöin poliisipäälliköiden neuvosto tiedottikin kiinnittävänsä erityistä huomiota perheväkivallan ehkäisemiseen kisojen ajan.

Lue myös:

    Uusimmat