Poliisi vaatii miestä vangittavaksi murhasta – yhteys Lahden murhaepäilyyn

Poliisi vaatii Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa vangittavaksi miestä, jolla on yhteys hiljattain murhasta epäiltynä vangittuun mieheen.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus käsittelee perjantaina murhasta epäillyn, vuonna 1990 miehen vangitsemista. Epäillyllä miehellä on yhteys Lahdessa 1. elokuuta kuolleen miehen murhasta epäiltyinä vangittuun henkilöön.

Kyseessä on Lahden Kujalassa Korvenrannantiellä tapahtuneesta henkirikoksesta. Viranomaiset olivat löytäneet 69-vuotiaan miehen kuolleena 1. elokuuta palaneesta omakotitalosta. Tapausta tutkittiin aluksi palosyyn- ja kuolemansyyntutkintana, joissa ilmenneiden seikat saivat virkavallan epäilemään henkirikosta.

Murhasta on jo aiemmin vangittu neljä henkilöä, kolme miestä ja yksi nainen. Miehistä yksi on jo aiemmin tehnyt murhan ja istunut siitä vankeusrangaistuksen.

Ollut murhamiehen kuski tuhopoltossa

Mies, jota nyt vaaditaan vangittavaksi murhasta epäiltynä, on ollut kuljetti yhtä aiemmin vangittua murhaepäiltyä autollaan, kun tämä meni polttamaan erään toisen henkilön auton. Rikos tapahtui vuonna 2019.

Miehet menivät auton omistajan pihaan, jossa aiemmin vangittu mies oli sytyttänyt punaisen Volvon palamaan. Tämän jälkeen he olivat poistuneet. Nyt vangittu mies kertoi kuulusteluissa, että hänen tehtävänsä oli vartioida, ettei kukaan tule paikalle.

Perjantaina vangittavaksi vaaditulla miehellä on itselläänkin rikostaustaa. Viimeisen kymmenen vuoden aikana hän on ollut syytettynä useista näpistyksistä ja varkauksista, ryöstöstä ja lukuisista liikennerikoksista kuten törkeistä rattijuopumuksista.

MTV Uutiset ei tavoittanut Lahden Kujalan murhan tutkinnanjohtajaa kommentoimaan henkilöiden yhteyttä toisiinsa tai sitä, vaaditaanko miestä vangittavaksi juuri Kujalan murhaan liittyen. 

Tutkinnanjohtaja on aiemmin kertonut MTV Uutisille, että se epäilee murhan olleen vakaasti harkittu ja tekotavaltaan erityisen raaka ja julma. Teon taustalla epäillään olevan erimielisyyksiä ja epäselvyyksiä vuokra-asioista ja omaisuuden omistussuhteista.

Lue myös:

    Uusimmat