Lahden murhasta vangittiin jo viides epäilty – toimi aiemmin kuskina tuhopolttomatkalla

Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi viidennen henkilön Lahden murhasta epäiltynä.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on vanginnut tänään jo viidennen henkilön Lahdessa elokuun alussa tapahtuneesta henkirikoksesta epäiltynä.

Vangittu, vuonna 1990-syntynyt mies vangittiin todennäköisin syin murhasta epäiltynä.

Kyseessä on Lahden Kujalassa Korvenrannantiellä tapahtuneesta henkirikoksesta. Viranomaiset olivat löytäneet 69-vuotiaan miehen kuolleena 1. elokuuta palaneesta omakotitalosta. Tapausta tutkittiin aluksi palosyyn- ja kuolemansyyntutkintana, joissa ilmenneiden seikat saivat virkavallan epäilemään henkirikosta.

Miestä käräjäoikeudessa vangittavaksi vaatinut rikoskomisario Ville Hahl kieltäytyy kertomasta, miksi viides epäilty vangittiin vasta nyt. Hän vetoaa tutkinnallisiin syihin.

– Poliisin näkemys hänen roolistaan on kuitenkin sellainen, että häntä vaaditiin vangittavaksi todennäköisin syin epäiltynä, Hahl sanoo.

Miehellä on aiempaa rikostaustaa ja myös yhteyksiä aiemmin vangittuihin henkilöihin. MTV Uutiset kertoi torstaina, että nyt vangittu mies on ollut murhamiehen kuskina vuonna 2019 tapahtuneessa tuhopoltossa.

Murhasta on jo aiemmin vangittu neljä henkilöä, kolme miestä ja yksi nainen. Miehistä yksi on jo aiemmin tehnyt murhan ja istunut siitä vankeusrangaistuksen.

Mies, joka vangittiin tänään perjantaina, kuljetti murhasta aiemmin tuomittua miestä kun he menivät erään auton omistajan pihaan, jossa aiemmin vangittu mies sytytti punaisen Volvon palamaan. Tämän jälkeen he olivat poistuneet. Nyt vangittu mies kertoi kuulusteluissa, että hänen tehtävänsä oli vartioida, ettei kukaan tule paikalle.

Tutkinnanjohtaja on aiemmin kertonut MTV Uutisille, että se epäilee Lahden murhan olleen vakaasti harkittu ja tekotavaltaan erityisen raaka ja julma. Teon taustalla epäillään olevan erimielisyyksiä ja epäselvyyksiä vuokra-asioista ja omaisuuden omistussuhteista.

Lue myös:

    Uusimmat