Poliisilta huonoja uutisia Viertolan kouluampumisessa loukkaantuneesta tytöstä: "Hänen tilanteensa ei ole hyvä"

Poliisi kertoo, ettei Viertolan kouluampumisessa loukkaantunut tyttö voi vieläkään hyvin.

Viertolan kouluampumisessa hengenvaaralliset vammat 2. huhtikuuta saaneen tytön tila ei ole edelleenkään hyvä, poliisi kertoo.

–  Pisimpään sairaalahoidossa ollut toinen uhri on päässyt kotisairaanhoitoon. Tästä huolimatta hänen tilanteensa ei ole hyvä. Asian on poliisille vahvistanut uhrin omaiset, sanoo rikoskomisario Marko Särkkä.

Kouluampumisessa kuoli 12-vuotias poika ja kaksi samanikäistä tyttöä loukkaantui vakavasti. Toinen heistä pääsi kotiin sairaalasta noin puolitoista viikkoa ampumisen jälkeen. Toinen pääsi kotiin vasta lokakuussa. 

Hänen tilanteensa näytti alusta asti lohduttomalta ja oli pitkään muuttumaton. Häntä ehdittiin hoitaa sairaalassa puolen vuoden ajan.

Teknisen tutkinnan perusteella poika ampui luokassa neljä laukausta. Uhreista ensimmäinen oli 12-vuotias poika, joka istui omalla paikallaan luokassa. Poika ampui laukaukset lähietäisyydeltä.

Ampuja on kertonut kuulusteluissa, että hänen aikomuksenaan oli ollut ampua useampiakin henkilöitä, joita hän oli nimennyt laatimassaan listassa syrjijöiksi ja nimittelijöiksi. Oman kertomansa mukaan, epäilty ei ollut näitä listassa mainittuja henkilöitä luokkahuoneessa nähnyt, Särkkä jatkaa.

Poliisin mukaan tutkinnassa ei ole tullut esille mitään viitteitä siitä, että ampumisen uhrit olisivat kiusanneet tai syrjineet epäiltyä, Särkkä sanoo.

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat