Vantaan kouluampumisessa hengenvaarallisesti loukkaantunut 12-vuotias tyttö on päässyt sairaalasta kotiin – "Ihmeeksi tätä voi kuvailla"

Viertolan kouluampumisessa Vantaalla huhtikuun alussa hengenvaarallisesti loukkaantunut 12-vuotias tyttö on vastoin kaikkia odotuksia päässyt sairaalasta kotiin. 

– Meillä on tällä hetkellä se tieto, että hänet olisi kotiutettu sairaalasta aivan äskettäin. Ihmeeksi tätä varmasti voi hyvinkin kuvailla, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Särkkä sanoo illan Rikospaikan haastattelussa.

Särkän mukaan jää kuitenkin nähtäväksi, pääseekö poliisi kuulemaan tyttöä.

– Tässä mennään luonnollisesti hänen ehdoillaan, päästäänkö häntä vielä kuulemaan.

Laukaukset ammuttiin lähietäisyydeltä

Huhtikuun 2. päivä tapahtuneessa kouluampumisessa kuoli 12-vuotias poika ja kaksi samanikäistä tyttöä loukkaantui vakavasti. Toinen heistä pääsi kotiin sairaalasta noin puolitoista viikkoa ampumisen jälkeen.

Nyt kotiin päässeen 12-vuotiaan tytön tila näytti alusta asti lohduttomalta ja oli pitkään muuttumaton. Häntä ehdittiin hoitaa sairaalassa puolen vuoden ajan.

Särkkä kertoo Rikospaikassa, että murhasta ja kahdesta murhan yrityksestä epäilty 12-vuotias poika on katunut tekoaan. Kouluampumisen esitutkinta on nyt valmistunut ja poliisi tiedottaa siitä laajemmin ensi viikolla.

– Onhan tämä ollut tosi vaikea tapaus käsittää ja ymmärtää, kun on noin pienistä lapsista kyse mukaan lukien tekijä. Se on iso kysymys, miksi tällaiseen tilanteeseen on päädytty, Särkkä sanoo.

Teknisen tutkinnan perusteella poika ampui luokassa neljä laukausta. Uhreista ensimmäinen oli 12-vuotias poika, joka istui omalla paikallaan luokassa. 

– Laukaukset luokassa on ammuttu lähietäisyydeltä.

Patruunoita jäi yli

Kaikkiaan epäillyllä oli ollut mukanaan esitutkinnan arvion mukaan 14 patruunaa. Hän oli valmistautunut ampumaan vielä useampia uhreja.

Poika itse on selittänyt motiiviksi sitä, että häntä oli kiusattu ja syrjitty.

– Viertolan koulun osalta poliisi ei saanut sellaista näyttöä, mikä tukisi väitettä, että epäiltyä olisi systemaattisesti kiusattu tai syrjitty, Särkkä sanoo.

Rikospaikka klo 22.35 MTV3- kanavalla ja MTV Katsomossa.

Lue myös:

    Uusimmat