Porissa ei saada katuvaloja päälle jatkuvien sähkökaapelinäpistysten vuoksi

Varkaudet ovat olleet pitkin syksyä riesana myös muilla kaupungin rakennustyömailla.

Toistuvat sähkökaapelivarkaudet ovat viivästyttäneet katuvalojen viimeistelytöitä siltatyömailla Porissa. Asiasta kertoo Porin kaupunki. Näpistelyjen vuoksi rautatiesiltojen katuvaloja ei saada käyttöön.

Osana Varvourinjuovan ja Kokemäenjoen rautatiesiltojen jalankulku- ja pyöräväylien perusparannusta tehtävät valaistustyöt ovat kärsineet varkauksista pitkin syksyä.

Viimeisimmät varkaudet havaittiin aamuyöllä maanantaina, kun Varvourinjuovan sillalle asennetut kaapelit katosivat kolmatta kertaa.

– Myös Kokemäenjoen sillan jo käytössä olleiden valaisimien kaapelit oli varastettu, ja kaapeleiden suojia ja suojaputkituksia oli rikottu, Porin kaupungin rakennuttajainsinööri Tero Kaustinen kertoo tiedotteessa.

Kameravalvontaa lisätty

Rautatiesiltojen kevyen liikenteen väylien katuvalot ovat kaupungin mukaan toistaiseksi pois käytöstä. Tarkkaa ajankohtaa valaistuksen uusimisen valmistumiselle ei vielä ole.

Työmaan urakoitsija on tehnyt varkauksista rikosilmoituksen. Silloilla tullaan ottamaan käyttöön kameravalvonta.

Myös muilla kaupungin rakennustyömailla on havaittu syksyn aikana useita varkaustapauksia. Porin kaupunki on tehnyt tapauksista rikosilmoituksia ja lisännyt osin alueiden kameravalvontaa.

Kaupunki pyytää ilmoittamaan kaikki silminnäkijähavainnot suoraan Lounais-Suomen poliisilaitoksen vihjepuhelinnumeroon 0295 417 259 tai sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi. Tekstiviestin tai WhatsApp-viestin voi myös lähettää numeroon 050 411 7655.

Lue myös:

    Uusimmat