Presidentti Alexander Stubb hehkuttaa eilistä uintikilpailuaan: "Paras ikinä"

Presidentti Alexander Stubb hehkuttaa viestipalvelu X:ssä eilistä uintikilpailuaan ja kehuu Suomen järviä. Stubb osallistui eilen Downhill swim -tapahtumaan Kuusamossa puolisonsa kanssa.

Kuusamossa järjestettiin eilen lauantaina Downhill Swim -tapahtuma, jossa uidaan myötävirtaan Oulankajoessa Oulangan kansallispuistossa.

Mukana oli myös Alexander Stubb puolisonsa Suzanne Innes-Stubbin kanssa.

Stubb ui kisan pidemmän matkan, 24 kilometriä, ja Innes-Stubb ui lyhyemmän, 12 kilometrin matkan.

Tapahtuman järjestäjiin kuuluva Kalle Kotiranta kertoi MTV Uutisille eilen, että pitkiltä kuulostavia uintimatkoja nopeuttavat virtaukset, jotka tekevät uinnista hyvin erilaisen kuin meressä tai järvessä, jossa virtausta ei ole.

"Eeppinen kokemus"

Stubb kehuu kisaa ja kokemusta tänään viestipalvelu X:ssä julkaisemassaan englanninkielisessä päivityksessä.

– On monia syitä vierailla Suomessa – esimerkiksi saaristo, järviseutu ja Pohjois-Suomi. Jos pidät uimisesta ja luonnosta, tutustu Downhill Swimiin. Tein sen itse eilen ensimmäistä kertaa. Olen osallistunut vuosien varrella moniin urheilutapahtumiin, mutta tämä on paras ikinä, ilman muuta, Stubb ylistää.

– Eeppinen kokemus.

Kalle Kotirannan mukaan Stubb ui eilen 24 kilometrin osuuden hieman alle neljässä ja puolessa tunnissa. Hänen mukaansa vauhti oli nopea. Hän kehui lisäksi Stubbia vahvaksi uimariksi.

Urheiluperheen vesa

Stubb kasvoi urheiluperheessä ja harrasti kilpailullisesti golfia yliopistoikäiseksi asti. Kiireisestä aikataulustaan huolimatta hän on kertonut löytävänsä arjestaan aikaa urheilulle.

40-vuotiaana Stubb innostui noin triathlonista. Stubb voitti 50–54-vuotiaiden sarjassa EM-kultaa viime vuonna 2023.

Kuusamon uintitapahtuma järjestettiin nyt neljättä kertaa. Suosittu tapahtuma on ollut loppuunmyyty joka vuosi ja houkutellut paikalle useita kansainvälisiä uimareita.

Lue myös:

    Uusimmat