Stubbin uintisuoritus ällistytti Kuusamossa: "Älyttömän nopea uinti"

Tasavallan presidentti Alexander Stubb osallistui lauantaina järjestettyyn Downhill swim -tapahtumaan puolisonsa kanssa.

Kuusamossa järjestettiin lauantaina Downhill Swim -tapahtuma, jossa uidaan myötävirtaan Oulankajoessa Oulangan kansallispuistossa. Mukana oli myös presidentti Alexander Stubb puolisonsa Suzanne Innes-Stubbin kanssa. 

Presidentti Stubb ui kisan pidemmän matkan, joka on 24 kilometriä, kun taas Innes-Stubb ui lyhyemmän matkan, joka on 12 kilometriä.

Tapahtuman järjestäjiin kuuluva Kalle Kotiranta kertoo, että pitkiltä kuulostavia uintimatkoja nopeuttavat virtaukset, jotka tekevät uinnista hyvin erilaisen kuin meressä tai järvessä, jossa virtausta ei ole.

Stubbin uintimatkassa kesti Kotirannan mukaan yhteensä hieman alle neljä ja puoli tuntia. 

– Älyttömän nopea uinti. Tänään oli vahva virtaus ja niin sanottu nopea keli. Presidentti on vahva uimari ja he uivat tosi vahvasti, Kotiranta kertoo.

Stubb kasvoi urheiluperheessä ja harrasti kilpailullisesti golfia yliopistoikäiseksi asti. Kiireisestä aikataulustaan huolimatta hän on kertonut löytävänsä arjestaan aikaa urheilulle. Stubb on kertonut saavansa urheilusta lisää energiaa. 

Stubb innostui noin 40-vuotiaana triathlonista. Harrastuksen aloittamisesta on kulunut 15 vuotta ja triathlon kuuluu hänen harrastuksiinsa edelleen. Stubb voitti 50-54-vuotiaiden sarjassa EM-kultaa vuonna 2023.

Suosittu tapahtuma kiinnostaa myös kansainvälisesti

Uintitapahtuma järjestettiin nyt neljättä kertaa. Suosittu tapahtuma on ollut loppuunmyyty joka vuosi ja houkutellut paikalle useita kansainvälisiä uimareita. 

– Alunperin haluttiin testata, voiko täällä ylipäätään uida, Kotiranta kertoo tapahtuman alkutaipaleista.

– Tänä vuonna mukana oli 432 uimaria. Metsähallitus määrittää uimarimäärän, mitä mukaan saadaan ottaa. Teemme yhteistyötä Ruka-Kuusamon matkailun kanssa. 

Kotirannan mukaan tapahtumaan on määritelty peruskriteerit. Osallistujien pitää osata uida pari kilometriä avovedessä ja omistaa märkäpuku. 

– Yllättävän laajalla skaalalla uimareita on osallistunut. Valtaosa on kuntouimareita, jotka tykkäävät luontoelämyksistä, Kotiranta kertoo. 

Hänen mukaansa tapahtuman olleen erittäin onnistunut ja presidenttiparin nauttineen päivästä kauniissa säässä.

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat