Presidentti Stubb kommentoi Iranin ohjusiskua Israeliin

Tasavallan presidentti Alexander Stubb vierailee parhaillaan Turkin pääkaupungissa Ankarassa. Stubb oli illastamassa Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin kanssa, kun Iran hyökkäsi sadoin ballistisin ohjuksin Israeliin.

Stubb kertoo, että hänet ja Erdogan pidettiin hyvin informoituna tapahtumista Turkin ulkoministeri Hakan Fidanin toimesta.

Hyökkäys herätti myös keskustelua illallispöydässä. Stubb vetoaa, että osapuolet sopisivat tulitauon.

Tässä vaiheessa ei voi muuta kuin toivoa, että tilanne rauhoittuu, ballististen ohjusten laukominen loppuu, ne onnistutaan torjumaan ja aikaan saadaan tulitauko muodossa tai toisessa, Stubb jatkaa.

Israelin armeijan mukaan Iran laukaisi noin 180 ohjusta Israeliin tiistai-iltana. Aiemmin Israelin armeijan radio kertoi ohjuksia olleen liki 200.

Joitakin ohjuksia osui Keski- ja Etelä-Israeliin, Israelin armeijan tiedottaja Daniel Hagari sanoi New York Timesin mukaan. Israel torjui suurimman osan ohjuksista, tiedottaja lisäsi.

Iranin valtiontelevisio väittää, että 80 prosenttia ohjuksista osui kohteisiinsa. Väitettä ei ole vahvistettu, eikä Israel ole sitä kommentoinut.

 

Lue myös:

    Uusimmat