Mika Aaltola kommentoi Iranin "massiivista" ohjushyökkäystä Israeliin

Jos Iranin ohjushyökkäys aiheuttaa laajoja tuhoja Israelissa, pakottaa se myös Yhdysvallat vastatoimiin, Aaltola arvioi.

Europarlamentaarikko ja Ulkopoliittisen instituutin entinen johtaja Mika Aaltola (kok.) luonnehti Iranin ohjushyökkäystä Israeliin "massiiviseksi".

Aaltola kommentoi Iranin ohjushyökkäystä viestipalvelu X:ssä iskun vielä ollessa käynnissä.

– Iranin hyökkäys on massiivinen, ei todellakaan näytösluonteinen, Aaltola kirjoittaa.

Israelin armeijan tiedottaja kommentoi hyökkäystä tuoreeltaan "vakavaksi". Sillä tulee olemaan seuraamuksia, tiedottaja lisäsi.

Jos tuhot ovat laajoja, pakottaa se myös Yhdysvallat vastatoimiin, Aaltola arvioi. Tässä tapauksessa Israelin ja Yhdysvaltojen "yhteinen strateginen isku Iraniin olisi todennäköinen ja laaja", kirjoittaa Aaltola.

Valkoisen talon mukaan presidentti Joe Biden on määrännyt maan armeijan ampumaan alas Iranin ohjuksia.

– Iran käyttänee ohjussodassa kaikki saatavilla olevat voimansa, Aaltola arvioi. 

Israelin armeijan radion mukaan Iran on laukaissut lähes 200 ohjusta Israeliin. Huhtikuussa Iran teki yli 300 ohjuksen ja lennokin hyökkäyksen Israeliin.

Iranin vallankumouskaartin mukaan ohjusiskut ovat kosto Hamasin poliittisen johtajan Ismail Haniyehin, Hizbollahin ylimmän johtajan Hassan Nasrallahin ja iranilaiskenraali Abbas Nilforoushanin tappamisesta.

Jos Israel kostaa Iranin ohjusiskun, tulee Iranin seuraava hyökkäys olemaan "murskaava", väittää Iranin vallankumouskaarti. Iran väittää olevansa valmis Israelin vastaiskuun.

Lue myös:

    Uusimmat