Suomen Israelin suurlähettiläs: Ei evakuointipäätöstä

Suurlähettiläs oli pommisuojassa Iranin ohjusiskun aikana.

Suomalaisten evakuoinnista Israelista ei ole keskusteltu, sanoo Suomen Israelin suurlähettiläs Nina Nordström kertoo MTV Uutisille.

– Meillä on 300 suomalaista, jotka ovat tehneet matkustajailmoituksen. Katsotaan ensin, miten tilanne kehittyy, miten on kaupallisia lentoja ja onko lentokenttä ylipäänsä auki.

Israelin armeijan mukaan Iran laukaisi noin 180 ohjusta Israeliin tiistai-iltana. Nordström kertoo olleensa Iranin ohjusiskun aikaan pommisuojassa.

Nordström kertoo heidän istuneen suojassa hieman toista tuntia. Suurlähettiläs kertoo yrittäneensä selvittää, että lähetystökollegat ovat samalla tavoin suojassa kodeissaan tai muualla.

– Uskon, että meillä henkilökunta voi hyvin, hän sanoo.

Nordström antoi haastattelun tiistai-iltana kahdeksan aikaan, jolloin Iranin ohjusiskun aiheuttamista mahdollisista vaurioista oli vielä niukasti tietoa.

Haastattelun jälkeen Israelin armeijan tiedottaja Daniel Hagari sanoi New York Timesin mukaan, että joitakin ohjuksia osui Keski- ja Etelä-Israeliin. Israel torjui suurimman osan ohjuksista, tiedottaja lisäsi.

Iranin vallankumouskaartin mukaan ohjusiskut olivat kosto Hamasin poliittisen johtajan Ismail Haniyehin, Hizbollahin ylimmän johtajan Hassan Nasrallahin ja iranilaiskenraali Abbas Nilforoushanin tappamisesta.

Lue myös:

    Uusimmat