PS:n kansanedustaja raivostui "räteistä lasten naamalla" tv:ssä – kyseessä oli uusinta korona-ajalta

Perussuomalaisten kansanedustaja syytti kirkkoa lasten pahoinpitelystä, koska heillä oli maskit kasvoillaan tv-jumalanpalveluksessa tänä aamuna. Lähetys oli kuitenkin uusinta korona-ajalta.

Pia Sillanpää syytti aamulla viestipalvelu X:ssä kirkkoa lasten pahoinpitelystä, koska TV 1:ssä esitetyssä jumalanpalveluksessa kuorossa laulaneilla lapsilla oli kasvomaskit kasvoillaan.

Lähetyksessä oli laulamassa espoolainen lapsikuoro Candomini.

Itse asiassa koko kirkkoväki oli paikalla maskeissa.

Kuka tämän päätöksen on tehnyt tänään 27.10.24 ja miten estätte tämänkaltaisen lasten pahoinpitelyn jatkossa? Sillanpää kysyi X:ssä.

Vanhemmat haloo?! Eikö korona-aikojen luomasta pahoinvoinnista lapsille ja nuorille opittukaan mitään? Kuka tämän päätöksen teki, että lapset laulaa rätit naamalla? Kuka suojelisi meidän lapsia? Sillanpää tivasi merkiten tekstiinsä lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarisen.

Kyseessä oli kuitenkin uusinta vuoden 2021 Lotta Svärd -juhlamessusta, jolloin maskeja jouduttiin pitämään koronapandemian takia. Juhlamessussa saarnasi muun muassa tohtori Jenni Haukio.

Tämän Sillanpääkin hetken päästä päivityksen tehtyään huomasi.

Pahoittelut liian hätäisesti reagoinnista. Toisaalta hyvä muistutus siitä, että ei ikinä enää tällaista lasten maskittamista, Sillanpää pahoitteli asiaa tviitissään.

"Silloin meidän lapset ja nuoret eivät nähneet kasvoja"

Sillanpää kommentoinut päivitystään myöhemmin myös muun muassa Helsingin Sanomille.

Hän sanoi lehden haastattelussa, että jos jumalanpalvelus olisi kuvattu nyt, hän olisi pitänyt sitä sekä henkisenä että fyysisenä pahoinpitelynä, johon olisi pitänyt puuttua.

Olen itse hyvinkin sitä mieltä, että nämä maskit olivat kaikilla paljon haitallisempia kuin hyödyllisempiä, Sillanpää väitti.

Silloin meidän lapset ja nuoret eivät nähneet kasvoja, jouduttiin hengittämään maskien läpi, joista irtosi kaikenlaisia pienhiukkasia.

Hän ei tyrmännyt maskien käyttöä tyystin mutta sanoi suhtautuvansa "suurella varauksella" siihen, että mahdollista uutta koronaepidemian leviämistä ja tautiin sairastumista pystyttäisiin estämään kasvomaskien avulla.

Sillanpään mukaan maskien käyttö on perusteltua, jos halutaan estää esimerkiksi bakteerien leviäminen sairaaloissa. Silloinkin niitä pitää kuitenkin käyttää oikeaoppisesti, mitä hänen mukaansa harvoin näki ihmisten korona-aikaan tekevän.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes ei löytänyt keväällä 2021 tekemässään selvityksessä kasvomaskeista terveydelle haitallisia määriä vaarallisia aineita.

Mielipiteet ja tutkimustulokset maskien käytön hyödyllisyydestä vaihtelevat. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n mukaan kasvomaskin asianmukainen käyttö voi vähentää tartuntoja estämällä pisaroiden leviämistä ympäristöön.

Sillanpää on ensimmäisen kauden kansanedustaja Vaasan vaalipiiristä. Hän kuuluu muun muassa sosiaali- ja terveysvaliokuntaan, talousvaliokuntaan ja sivistysvaliokuntaan.

Koulutukseltaan Sillanpää on kätilö ja synnytysvalmentaja.

Lue myös:

    Uusimmat