Puoluejohtajien ykkösketju koolla kuntatentissä

Puolueiden puheenjohtajat ovat koolla Kuntatalolla keskustelemassa muun muassa taloudesta, työllisyydestä ja kuntien tulevaisuudesta. MTV näyttää tentin suorana tässä jutussa.

Kuntavaaleihin valmistautuvat puolueiden puheenjohtajat kokoontuvat tänään Kuntamarkkinoiden paneeliin Kuntatalolle Helsingissä.

Kuntakentän ajankohtaisimmista puheenaiheista keskustelevat RKP:n puheenjohtaja, opetusministeri Anders Adlercreutz, KD:n puheenjohtaja, maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah, vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Veronika Honkasalo, keskustan puheenjohtaja Antti Kaikkonen, SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman, kokoomuksen puheenjohtaja, pääministeri Petteri Orpo, perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra sekä vihreiden puheenjohtaja Sofia Virta.

Kaikki puoluejohtajat eivät ole osallistuneet samaan keskusteluun kevään jälkeen, joten odotukset keskustelun kipinöinnistä ovat korkealla.

Paneelissa aiheina ovat muun muassa talous, työllisyys, kuntien erilaistuminen ja hallituksen kuntia koskevat uudistukset. Aiheena on myös huhtikuussa 2025 järjestettävät kunta- ja aluevaalit.

Tilaisuuden avaa Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen ja paneelin juontaa Jussi-Pekka Rantanen Yleltä.

82 prosenttia kertoo äänestävänsä kuntavaaleissa

Tuoreen Kuntaliiton Kuntalaistutkimuksen mukaan 82 prosenttia aikoo äänestää vuoden 2025 kuntavaaleissa. 

Edellisissä kuntavaaleissa äänestysprosentti oli 55,1 prosenttia, joten Kuntaliiton Minna Karhunen on tyytyväinen kyselyn tuloksiin.

Vaikka kunta- ja aluevaalit järjestetään ensimmäistä kertaa samanaikaisesti, kiinnostus aluevaaleja kohtaan on kyselyn mukaan heikompaa. Kyselyn mukaan 60 prosenttia aikoo äänestää aluevaaleissa.

Lue myös:

    Uusimmat