Putinin vastustaja kertoo BBC:lle nauraneensa päin FSB-upseerin naamaa

Venäläinen oppositiopoliitikko, toimittaja ja entinen poliittinen vanki Vladimir Kara-Murza uskoo vankasti palaavansa vielä Venäjälle. Hän kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC:n haastattelussa, ettei pelkästään usko, vaan tietää palaavansa vielä kotimaahansa.

Venäjän itsevaltaisen presidentin Vladimir Putinin vastustajana tunnettu Kara-Murza vapautettiin länteen elokuun alussa osana Venäjän ja länsimaiden välistä vankienvaihtoa, joka oli suurin sitten kylmän sodan.

Kun BBC:n toimittaja Laura Kuenssberg kysyi Kara-Murzalta siitä, olisiko hän valmis jonain päivänä palaamaan Venäjälle, Kara-Murza muisteli matkaansa osana vankienvaihtoa ja kertoi keskustelusta, jonka kävi häntä saattaneen Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n edustajan kanssa.

– Kun lentokoneemme oli nousemassa Vnukovon lentoasemalta Moskovasta kohti (Turkin) Ankaraa 1. elokuuta, vierelläni istunut FSB:n upseeri, joka oli henkilökohtainen saattajani, kääntyi puoleeni ja sanoi "katso ulos ikkunasta, tämä on viimeinen kerta kun näet synnyinmaasi", Kara-Murza kertoi.

Oppositiojohtaja kertoi nauraneensa päin FSB-upseerin naamaa.

– Kuulehan kaveri, minä olen historioitsija. En vain ajattele tai usko, vaan tiedän palaavani vielä kotiin Venäjälle, ja se tapahtuu paljon nopeammin kuin osaat kuvitellakaan, Kara-Murza kertoo sanoneensa tälle.

Täysi haastattelu lähetetään televisiossa sunnuntaina aamulla, mutta BBC julkaisi haastattelusta katkelmia jo lauantaina.

Lue myös:

    Uusimmat