Rajuja epäilyjä Ruotsin vaihtoaition tapahtumista MM-finaalissa – käskytettiinkö nuorukainen tappelemaan?

Ruotsin Anton Johansson pelasi MM-finaalissa vain yhden vaihdon, joka päättyi tappeluun ja kaaokseen.

Ruotsi hävisi alle 20-vuotiaiden MM-finaalin USA:lle lukemin 2–6. Ruotsalaisten pokka petti loppuottelun loppuminuuteilla. Viimeisellä minuutilla nähtiin omituinen episodi, kun Anton Johansson tuli kentälle ensimmäisen kerran ottelussa. Hänellä vaikutti olevan tarkoituksenaan vain aiheuttaa sekasortoa, sillä hän tapella kolme kertaa lyhyen esiintymisensä aikana. 

Johansson riehui tuulispäänä USA:n pelaajia vastaan. Hän mätti ensin Lane Hutsonia hanskat kädessä kupoliin. Sen jälkeen tielle osui Jimmy Snuggerud, jonka Johansson kaatoi yhdessä Liam Öhgrenin kanssa maahan. Hutson ilmaantui paikalle uudestaan, ja Johansson vaihtoi hänen kanssaan vielä pari iskua, ennen kuin yhdysvaltalainen onnistui kaatamaan Johanssonin jään pintaan.

Videon Johanssonin edesottamuksista voit katsoa tästä linkistä.

Johansson ei suostunut kommentoimaan ottelun jälkeen toimintaansa medialle. Sen sijaan päävalmentaja Magnus Hävelidiltä kysyttiin, käskyttikö hän pelaajansa tappelemaan yhdysvaltalaisten kanssa. Siihen Hävelid vastasi yksiselitteisesti ei Aftonbladetin mukaan.

Hävelidiltä yritettiin saada asiasta lisätietoa sanomalla, että Johanssonin omituinen peluutus ja välitön tappeleminen ottelun loppuvaiheessa vaikutti nimeen omaan siltä, että hänet on laitettu kentälle riehumaan.

– Minulla ei ole kommentoitavaa tuohon, Hävelidin vastaus kuului

Johanssonia vastaan tapellut Hutson kertoi oman näkemyksensä tilanteesta.

– Hän tuli jäälle ja etsi tappelua. En halunnut läheä mukaan, mutta minun oli pakko puolustaa itseäni ja joukkuetovereitani, Hutson sanoi.

"Todella epäurheilijamaista"

Pettyneet ruotsalaispelaajat kertoivat ottelun jälkeen joidenkin yhdysvaltalaispelaajien toimineen idioottimaisesti voiton huumassa.

– He luistelivat ympäriinsä ja buuasivat faneillemme. Todella epäurheilijamaista, Filip Bystedt sanoi Aftonbladetille.

– He ovat itsekin olleet siinä tilanteessa, että häviävät finaalin. Joten mielestäni tuollainen on epäkunnioittavaa, Liam Öhgren totesi.

Bystedt ei ollut yllättynyt lopun kahinoinnista.

– Emme pidä heistä eivätkä he pidä meistä. Taistelu oli kova, ja se eskaloitui lopussa. Se ei ollut mitenkään odottamatonta. Jäällä oli kaksi joukkuetta, jotka halusivat paljon ja tunteita oli paljon pelissä, Bystedt kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat