Remi Lindholmin ällistyttävän harjoitusviikon kalorimäärä ei pitänytkään paikkansa – paljastui vielä hurjempi lukema

Hiihtäjät kertoivat kunnostaan Tulosruudussa.

Maajoukkuehiihtäjä Remi Lindholm kertoo valmistautuneensa marraskuun lopussa alkavaan kauteen hurjilla harjoituksilla ja harjoitusmäärillä.

Maastohiihtäjä Remi Lindholm tunnetaan kovana harjoittelijana. Hän menee harjoittelussaan joka vuosi äärirajoille, jotta saavuttaisi maailman kärjen. Tänä vuonna harjoitustunteja kertyy 1200, mikä tekee joka päivälle 3 tuntia ja 17 minuuttia.

– Se on aika maksimi – ei tuota enempää kannata treenata. En tiedä kannattaako edes näin paljon, mutta käydään nyt lenkillä, Lindholm sanoo kauden lähestyessä.

Kesällä uutisoitiin Lindholmin kesän yhdestä harjoitusviikosta Ylläksellä, ja se keräsi paljon huomiota. Päivityksen mukaan Lindholm oli kuluttanut viikon aikana reilut 32 000 kilokaloria. Nyt hiihtäjä kertoo, että siinä ei ollut edes koko viikon saldo.

– Siitä puuttui yksi harjoitus. Oikea luku oli lähes 40 000 kaloria.

Se tekee noin 5700 kilokaloria päivää kohti, kun suuntaa antava aikuisen miehen kulutus on noin 2500 kilokaloria päivässä. 

– Siinä harjoiteltiin rullahiihtoa ja juoksua. Noin 50 tuntia harjoitusta lyötiin siihen viikkoon. Ylläksellä on hyvä sauvarinne ja hyvä rullahiihtonousu johon lyötiin tehoja, Lindholm kertaa.

Ruokapuoli pitää myös olla kunnossa, kun harjoittelee 50 tuntia viikossa. Ylläksellä Lindholm söi treenikaverinsa Miro Karppasen laittamaa ruokaa.

– Esimerkiksi makaronia, kanaa ja jauhelihaa. Ihan perus ruokaa niin paljon kuin vain jaksaa syödä. Lenkkien aikana mulla oli joku Snickers-patukka juomavyössä, jos meinasi tulla ihan sippi olo.

Harjoitusten jälkeen sai myös herkutella.

– Aika paljon karkkia tuli vedettyä, Lindholm paljastaa.

Hurjat lenkit

50 tunnin harjoitusviikko ei ole ihan tavanomainen. Siitä huolimatta Lindholmin ohjelmaan kuuluu viikoittain tavalliselle tallaajalle käsittämättömiä suorituksia.

– Joku 100 kilometrin hajoitus on aika perustreeni sunnuntain pitkäksi lenkiksi. Kesällä tulee viikoittain viiden tunnin treenejä.

Kun Lindholmilta kysytään kesän harjoittelujakson kovinta suoritusta, joutuu hän miettimään.

– Olisinpa tehnyt jotain ultimaattista. Tosi kovaa olen treenannut koko ajan. Olen minä jotain 150 kilometriä työntänyt tasuria, en kyllä tiedä onko sekään enää mitään, Lindholm sanoo.

Harjoitukseen kuluu noin 7,5 tuntia, joten melko ultimaattisesta harjoituksesta on kyse. 

Lindholm pitää pitkistä matkoista, ja tulevaisuudessa hän aikookin satsata Ski Classics -sarjaan, jossa hiihdetään pitkiä matkoja, pisimmillään 90 kilometriä.

– Välillä olisi toivonut että olisi hiihtänyt 70- ja 80-luvulla, kun hiihto oli vielä hiihtoa ja hiihdettiin kunnon matkoja.

– 10 kilometrin matka kestää sen parikymmentä minuuttia, silloin hiihdettiin tuntikausia. Se on minulle sitä oikeaa hiihtoa. 

– Nyt lyödään kymppiä ja annan kaikkeni siihen.

25-vuotias Lindholm on noussut viimeisten parin vuoden aikana kansainvälisen tason hiihtäjäksi, mutta hänelle ei enää riitä selviytyminen 30 joukkoon.

– Tällä hetkellä olisin tyytyväinen top 10 -sijaan.

Parhaimmillaan Lindholm on ollut 11. Davosin 20 kilometrin vapaan kisassa viime kaudella. Maastohiihtokausi alkaa Rukalla marraskuun lopussa.

Hiihdossa astuu viimein voimaan fluorikielto – näin testaus toimii 6:04

Lue myös:

    Uusimmat