Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja Riikka Purra ei näe tarvetta suurille linjanmuutoksille.
44-vuotias kansanedustaja Riikka Purra valittiin tänään Seinäjoella perussuomalaisten uudeksi puheenjohtajaksi.
Purra sai yhteensä 774 ääntä.
– Pää on hyvin paljon pyörällä, Purra kommentoi tunnelmiaan MTV Uutisille.
Perussuomalaisten poliittisena suunnittelijana ja varapuheenjohtajana Purra on vaikuttanut puolueen linjauksiin jo vuosien ajan. Äkkinäisiä linjanmuutoksia ei siis ole luvassa.
– En tunnista valtavan suuria linjamuutoksia, joita olisin tarpeen tehdä, Purra muotoilee.
"Maahanmuutto on eräänlainen hyvä indikaattori"
Tulevaisuudessa, esimerkiksi vuoden 2023 eduskuntavaalien jälkeen, perussuomalaisilla saattaa olla edessään hallitusneuvottelut.
Purra sanoo jatkavansa edeltäjänsä Jussi Halla-ahon linjalla: hallitukseen on järkevää mennä vain, jos omia tavoitteita voidaan edistää, mutta joistakin asioista on oltava valmis joustamaan.
Ilmastopolitiikassa uusi puheenjohtaja haluaa puolueensa olevan realisti ja asettavan "Suomen aseman globaaliin mittakaavaan".
Purra on sanonut, ettei hän halua perussuomalaisten menevän hallitukseen, joka ei kiristäisi maahanmuuttopolitiikkaa merkittävästi.
Nyt puheenjohtajaksi valittu Purra ei tarkenna, mikä kiristys olisi riittävä. Hän viittaa kuitenkin perussuomalaisten maahanmuuttopoliittiseen ohjelmaan.
Juuri maahanmuutto on Purran mielestä hyvä kynnyskysymys, sillä se kaikkein todennäköisimmin erottaa perussuomalaiset muista puolueista.
– Se [maahanmuutto] on eräänlainen hyvä indikaattori siihen, onko mahdollisuuksia yhteiselle hallituspolulle.
Ei kantaa Afganistanin tulkkeihin
Ajankohtainen maahanmuuttokysymys on se, tulisiko Suomen ottaa maahan Talebanin takia vaarassa olevat tulkit tai muut vastaavat työntekijät, jotka ovat auttaneet suomalaisia rauhanturvaajia Afganistanissa.
Purra sanoo tarvitsevansa asiasta lisätietoja voidakseen ottaa kantaa.
– Näkisin, että Afganistanin lähellä on turvallisia maita, jollei Afganistanin sisällä ole, joiden avulla näitä ihmisiä voitaisiin auttaa. Toki on ymmärrettävä, että se, että autetaan suomalaisille työskennelleitä ihmisiä, on aika pieni osuus koko humanitaarisesta maahanmuutosta, jota Suomeen on tullut tai on tulossa seuraavien vuosien aikana, Purra pohtii.