Olympiaurheilija menettää mitalinsa – sisko puolustaa: "Rasismi on todellista"

Yhdysvaltalaisvoimistelija Jordan Chilesin sisko Jazmin Chiles kirjoittaa rasismin olevan todellista. Jazmin Chiles reagoi voimakkaasti, kun hänen siskonsa määrättiin menettämään naisten permannon olympiapronssimitali.

Voimisteluvyyhti on sisältänyt useita käänteitä. Romanian Ana Barbosu oli ensin saamassa Pariisissa telinevoimistelun permannon olympiapronssia, mutta Yhdysvallat vaati Jordan Chilesin pisteiden tarkistamista.

Chilesin tulos koheni 0,1 pinnalla ja hän nousi näin pronssille. Barbosu putosi neljänneksi.

Romanian voimisteluliitto valitti tuomariston päätöksestä, ja Chiles määrättiinkin menettämään pronssinsa Barbosulle. Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS katsoi, ettei USA:n tarkistuspyyntö tullut sääntöjen mukaisen aikarajan puitteissa, vaan neljä sekuntia minuutin aikarajan jälkeen.

Yhdysvaltain olympia- ja paralympiakomitea on ilmoittanut valittavansa CASin päätöksestä, mutta tällä erää pronssi on Barbosun.

Rasismikommentit

Jordan Chilesin sisko Jazmin Chiles ei ottanut CASin päätöstä kevyesti.

– Pyydän, pitäkää Jordan (ja minun perheeni) rukouksissanne. Rasismi on todellista, sitä on ja se elää hyvin. He ovat virallisesti, viisi päivää jälkeenpäin, riistäneet häneltä yhden hänen mitaleistaan. Ei koska hän ei voittanut, ei koska hän oli aineiden vaikutuksen alaisena, ei koska hän astui rajojen yli. Ei koska hän ei ollut tarpeeksi hyvä, Jazmin Chiles tilitti Instagramin tarinaosiossa.

Chiles jatkoi syyn olleen siinä, että tuomaristo epäonnistui pisteiden annossa. Hän kirjoitti, ettei pronssia olisi viety, "jos tuomarit olisivat tehneet työnsä".

Täsmennys

Jazmin Chilesin viestin asiayhteydestä oli mahdollista tulkita, että hänen mukaansa rasismi olisi ollut yhteydessä mitalin viemiseen. Hän kuitenkin viestitti sittemmin tarkoittavansa rasismilla kommentteja, joita hänen siskostaan on esitetty. Chiles luonnehti, että kommentit ovat olleet vulgaareja ja alhaisia.

Jazmin Chiles myös ilmaisi, ettei hän sano rasismin olevan juurisyy siskonsa mitalin viemiselle.

– Antakaa vain toisille tytöille pronssi ja jättäkää tämä siihen! Piste, Chiles vielä kirjoitti.

Jordan Chiles on ilmoittanut pitävänsä taukoa sosiaalisesta mediasta mielenterveyteensä vedoten. Hän saavutti Pariisissa joukkueolympiakullan ja hänellä oli ennestään joukkueolympiahopea kolmen vuoden takaa Tokiosta.

Lue myös:

    Uusimmat