Rikostoimittaja nostaa esille järkyttävän yksityiskohdan Janne Puhakan tapauksessa: "Ei ollut hetken päähänpisto"

Tämä Janne Puhakan tapauksesta tiedetään nyt 23:28
Katso video: Puhakan tapausta käsiteltiin MTV Uutiset Livessä.

Entinen liigakiekkoilija Janne Puhakka, 29, kuoli henkirikoksen uhrina Espoon Henttaalla. MTV:n tietojen mukaan Puhakan puolison epäillään ampuneen Puhakan hengiltä sunnuntai-iltana.

Poliisi tutkii henkirikosta murhana. 

MTV Uutisten rikostoimittaja Miikka Hujanen, urheilutoimittaja Jere Hultin ja toimittaja Katri Utula kävivät aihetta läpi MTV Uutiset Livessä.

Hujasen mukaan poliisille tuli hätäkeskuksesta tehtävä Espoon Henttaalle noin kahdeksan aikaan eilen illalla.

– Ulkopuolinen henkilö, oletettavasti joku naapureista teki poliisille ilmoituksen, Hujanen kertoo.

Tekijästä ei tässä vaiheessa vaikuta olevan epäselvyyttä.

Janne Puhakan kuolemaa tutkitaan nyt murhana 12:53
Janne Puhakan kuolemaa tutkitaan nyt murhana.

– Se on aika varmaa, että tekijä on hänen miehensä. Poliisi on kertonut summittaiset tuntomerkit ja ne vastaavat (Puhakan) puolisoa.

Epäilty on pitkään Suomessa asunut 66-vuotias norjalaismies, joka on ammatiltaan eläinlääkäri. Hänen tiedetään harrastavan metsästystä ja ulkoilua.

Poliisi meni sisään Henttaalla sijaitsevaan asuntoon voimalla ja piiritti paritalon puoliskon, mutta kiinniottotilanne on Hujasen tietojen mukaan ollut rauhallinen. Epäilty on mitä ilmeisemmin tullut itse ulos asunnosta.

Motiivi on selvityksessä ja epäiltyä kuulustellaan parhaillaan.

Tapausta tutkitaan nyt murha-nimikkeellä. Se tarkoittaa Hujasen mukaan lähtökohtaisesti sitä, että rikos on todennäköisesti tehty erittäin raa´alla ja julmalla tavalla sekä harkitusti.

– Näyttää siltä, että on käynyt ilmi asioita, jotka viittaavat siihen, että kyseessä ei ole ollut hetken päähänpisto, Hujanen tiivistää.

Hujanen pitää todennäköisenä, että Puhakka ammuttiin mahdollisesti metsästyskäyttöön tarkoitetulla luvallisella aseella.

Merkittävä uranuurtaja

Janne Puhakka on entinen jääkiekkoilija. Hän pelasi uransa aikana 40 Liiga-ottelua Espoon Bluesin riveissä.

Hän tuli tunnetuksi ensimmäisenä julkisena homoseksuaalina, joka on pelannut kotimaisessa jääkiekkoliigassa.

– Hän jatkoi uransa jälkeen työtä vähemmistöjen puolesta, kertoo Jere Hultin. MTV:n urheilutoimittajan mukaan henkirikos koskettaa poikkeuksellisen monia siksi, että Puhakka oli varsin merkittävä uranuurtaja.

Janne Puhakka on jättänyt jälkensä vähemmistöjen etu- ja esitaistelijana.

Hultin lisää, että entistä Blues-pelaajaa tullaan hyvin todennäköisesti muistamaan tulevilla ottelukierroksilla Liigan ja erityisesti Kiekko-Espoon toimesta.

Toistaiseksi ei tiedetä mikä henkirikokseen on johtanut. Sosiaalisen median perusteella yhdessä asuneen parin elämä on vaikuttanut viime vuosina onnelliselta. Lähiaikoina yhteisiä julkaisuja ei kuitenkaan ole ollut.

– Yhteinen yritys, ihana koti ja koira. Ei osattu odottaa, että olisi ollut mitään ongelmia, Utula ihmettelee.

Ex-kiekkoilija Janne Puhakka oli näkyvä persoona mediassa niin urheilun kuin aktivismin parissa. Katso MTV Katsomosta lisää Janne Puhakan elämästä.

Lue myös:

    Uusimmat