Pilaantuneen ruoan havaitsemiseen on kehitetty anturi, jonka lähettämän signaalin ruoan tuoreudesta voi lukea langattomasti kännykällä.
VTT:n kehittämä anturi havaitsee elintarvikkeiden pilaantumisesta johtuvan, pakkauksen ilmatilaan muodostuvan etanolin. Etanoli on hiilidioksidin ohella pilkottujen tuoreiden hedelmien pääasiallinen haihtuva pilaantumistuote.
Informaatio välittyy pakkauksesta asiakkaalle lukulaitteen, esimerkiksi kännykän, avulla ja tieto tallentuu digitaalisessa muodossa etäpalvelimelle. Näin elintarvikkeen laatua on mahdollista verrata reaaliaikaisesti aiempaan tai myöhempään tilanteeseen.
Anturi on kehitetty eurooppalaisessa SusFoFlex-projektissa osana EU:n 7. puiteohjelmaa. Keksinnön patentointi on käynnissä ja tuotteelle etsitään kaupallistajaa.