Ruotsi kiusallisessa paikassa – asiantuntija tylynä: "Äärimmäinen tilanne"

Ruotsi ei ole kyennyt täyttämään kaikkia paikkojaan naisten kymmenen kilometrin hiihdossa Jällivaarassa.

Vain yhdeksän ruotsalaisnaista starttaa lauantaina 10 kilometrin vapaan kilpailuun Ruotsin Jällivaarassa. Lähtöpaikkoja ruotsalaisille olisi tarjolla 12 kappaletta, mutta kolme paikkaa jää käyttämättä. Se huolestuttaa entistä hiihtäjää ja nykyistä hiihtoasiantuntija Johan Olssonia

– Ei hyvältä näytä. On selvää, että koronavirustilanne vaikuttaa, mutta Ruotsin kokoisella maalla pitäisi olla sen verran leveyttä, että lähtöpaikat saataisiin täytettyä, Olsson manaa Expressenin mukaan.

Neljä ruotsalaisnaista on saanut koronatartunnan eikä hiihdä Jällivaarassa lauantaina. Johanna Hagström, Frida Karlsson, Linn Svahn ja Jonna Sundling ovat kaikki sivussa.

– Tämä on äärimmäinen tilanne, johon koronatartunnat ovat meidät ajaneet. Emme olleet ollenkaan valmiita tähän, maajoukkuepomo Lars Öberg sanoo.

Mukaan on hälytetty reserviurheilijoita, mutta maajoukkueen päävalmentaja Anders Byströmin mukaan koronavirus on niittänyt hiihtäjiä myös maajoukkuehuippujen ulkopuolella.

– Kun tapauksia tulee niin paljon, emme ole ehtineet yksnkertaisesti saada kasaan joukkuetta, Byström kertoo.

– On ikävää, että emme saaneet lähtöpaikkoja täyteen, mutta toivomme, että ensi viikonloppuna Östersundissa on eri tilanne.

Kilpailu alkaa 10.45. Suomella mukana on muun muassa 45-vuotias Riitta-Liisa Roponen.

Lue myös:

    Uusimmat