SAK:n Eloranta hallituksen rasismikampanjasta: "Kansalaisena hieman hämmentää"

STTK haluaa arvioida, millaista sitoutumista ja konkretiaa kampanjaan lähteminen tarkoittaa

Suomen suurimmat ammattiliittojen keskusjärjestöt SAK ja Akava ovat mukana hallituksen rasismin vastaisessa kampanjassa.

Liittojen edustajien mukaan rasismin vastainen työ sopii liittojen arvoihin, mutta hallituksen toimenpiteet rasismin kitkemiseksi eivät ole riittävästi linjassa rasismin vastaisen kampanjan kanssa.

Suomen kolmanneksi suurin ammattiliittojen keskusjärjestö STTK ei ole vielä tehnyt päätöstä kampanjaan mukaan lähtemisestä. 

STTK haluaa ensin arvioida, millaista sitoutumista ja konkretiaa kampanjaan lähteminen tarkoittaa.

"Kansalaisena hieman hämmentää"

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta kertoo järjestön osallistuvan palvelulla, joka tarjoaa neuvontaa maahanmuuttajatyöntekijöille ja hauraassa työmarkkina-asemassa oleville.

Eloranta kertoi SAK:n odottavan hallitukselta itseltään vahvempia toimia rasismin kitkemiseksi suomalaisesta yhteiskunnasta ja työelämästä.

– Näin kansalaisena hieman hämmentää, että hallitus kertoo aloittavansa tällaisen kampanjan ja sitten yksi hallituspuolue sanoo, ettei lähde siihen mukaan.

Hallituksen rasismin vastainen kampanja avattiin tänään tiistaina. Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra sanoi, ettei usko puolueen osallistuvan kampanjaan.

 

Lue myös:

    Uusimmat