USU: Hallituksen rasismin vastaisessa kampanjassa kymmeniä osallistujia – presidentin kanslia ei mukana

Rasismin vastaiseen hallituksen kampanjaan oli lähtenyt mukaan 35 organisaatiota perjantai-iltaan mennessä, kertoo Uutissuomalainen.

Valtioneuvoston kanslian johtava asiantuntija Katriina Nousiainen arvioi Uutissuomalaiselle, että 35 organisaatiota vaikuttaa tässä vaiheessa hyvältä lukumäärältä. 

Valtioneuvostolla ei ole tavoitetta mukaan lähtevien organisaatioiden määrälle.

Tasavallan presidentin kanslia ei ole mukana rasismin vastaiseen kampanjaan. Presidentti Alexander Stubb kertoi Uutissuomalaiselle elokuun lopussa, että kanslia harkitsisi mukaan lähtöä.

Kanslia ei lähtökohtaisesti osallistu muiden valtioelinten kampanjoihin, kerrottiin kansliasta Uutissuomalaiselle sähköpostitse.

Puolueista rasismin vastaisessa kampanjassa ovat mukana vain pääministeripuolue kokoomus ja hallituspuolue RKP. Hallituspuolueista perussuomalaiset on ilmoittanut, että se tuskin lähtee kampanjaan mukaan. Myöskään KD ei ole ilmoittanut osallistumisestaan.

Oppositiopuolueista keskusta kertoo Uutissuomalaiselle harkitsevansa vielä. SDP, vihreät ja vasemmistoliitto eivät osallistu kampanjaan.

Lue myös:

    Uusimmat