Sakkoja ja kortti hyllylle! Näin tylysti autoilija jätti koiraa ulkoiluttaneen jalankulkijan huomiotta – "Come on!!!"

Suojatiesääntö ei ollut hallussa tälläkään kuskilla, joka ajoi tyynesti suojateille välittämättä koiraansa ulkoiluttaneesta jalankulkijasta.

Helsingin liikennevalvontatoiminnon johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein jakoi X-palvelussa jälleen otteen sakkoihin johtaneesta tilanteesta.

Tieliikennelain (27 §) mukaan ajoneuvolla suojatietä lähestyttäessä on noudatettava erityistä varovaisuutta ja ajettava sellaisella nopeudella, että ajoneuvon voi tarvittaessa pysäyttää ennen suojatietä. Jalankulkijalle, joka on suojatiellä tai valmistautuu menemään sille, on annettava esteetön kulku.

– Come on!!! Raportti kentältä: Kuljettaja ei antanut esteetöntä kulkua jalankulkijalle, joka joutui pysähtymään estääkseen törmäyksen, Pasterstein kertoo.

Kuskin epäonneksi moottoripyöräpoliisi näki suojatiemunauksen. Koiraansa ulkoiluttaneesta jalankulkijasta välittämättä jättänyt kuski sai 35 päiväsakkoa, ja korttikin lähti hyllylle.

Katso tilanne yllä olevalta videolta!

Suojatiesäännöt hukassa

Tällä viikolla Helsingissä on nähty muitakin suojatierikkomuksia, joista ylikomisario Pasterstein on jakanut videoita X-tililleen.

Aiemmin Helsingin Lapinlahdenkadulla sattuneessa tilanteessa kuljettaja ajoi suojatielle, eikä antanut esteetöntä kulkua lastenvaunuja työntäville jalankulkijoille.

Toisessa tapauksessa kuski ohitti suojatien eteen pysähtyneen ajoneuvon pysähtymättä. 

Helsingin kaupunki puolestaan kertoi tiedotteessaan, että suojatien eteen pysäköinnissä on monella vielä skarppaamista. Viime vuonna viiden metrin sääntöä rikkoneille jaettiin yli 15 000 pysäköintivirhemaksua.

 

Lue myös:

    Uusimmat