Sara Lappalaisen murheet iskivät takaisin: "Se on elinikäinen sairaus"

Sara Lappalainen jäi kauas jatkopaikasta naisten 1 500 metrin alkuerissä. Terveysmurheista kärsinyt Lappalainen puntaroi nyt, voiko hän osallistua Pariisin olympialaisten keräilyeriin..

Lappalaisen aika 4.08,66 riitti alkuerässä vasta 12. sijaan, kun välieriin eteni jokaisen erän kuusi parasta. Keräilyerät ovat tarjolla jo keskiviikkona, jos Lappalainen sinne pystyy osallistumaan.

– Se oli sääli. Tämän terveyden kanssa on askaroitu nyt kolme vuotta ja ei sitä vain saa hallintaan. Sitten se on tuollaista.

– Huomasi (heti alussa), joo. En jaksanut oikein yhtään, Lappalainen kommentoi oloaan.

Lappalainen ei halunnut tarkemmin avata, mistä hänen terveysongelmissaan on ollut kysymys. Oireet ilmenivät loistavasti sujuneiden Tokion olympialaisten jälkeen ja ovat haitanneet hänen uraansa siitä lähtien.

– Se on elinikäinen sairaus, Lappalainen totesi.

Pariisin lähtiessä Lappalaisella oli toiveita, että juoksu voisi kulkea paremmin. Hänen kauden paras aikana on 4.05,81. Oireet tulivat kuitenkin tutulla tavalla pintaan.

– En jaksa. Olen ihan voimaton, hän kertoi.

– Ajattelin, että kaikki on edes jotenkin ok, mutta kyllä se valitettavasti valkeni tuossa aika nopeasti, kun lähdettiin juoksemaan. 500 metriä kun oli juostu, niin ajattelin, että joo.

Keräilyerät tarjoavat vielä uuden mahdollisuuden, mutta vuorokauden palautumisaika ei kuulosta rohkaisevalta.

– Kyllä sinne mennään juoksemaan, jos ei tämä olo ihan hötöksi mene. Mennään katsomaan.

– Jos kaikki on hyvin, niin uskon, että olisin täysin taistellut jatkopaikoista, mutta et voi tuollaisella ololla tuollaisessa kisassa taistella yhtään mistään. Se on ihan selvä. 

Lue myös:

    Uusimmat