Tokion olympialaisten suomalaisyllättäjä vihjaa: Ura saattaa päättyä tähän kauteen

Sara Lappalainen pohtii: Päättyykö ura tähän kauteen? 0:51
Sara Lappalainen lähtee tavoittelemaan 1 500 metrillä olympialaisten finaalipaikkaa. Samalla hän vihjaa uransa tulevaisuudesta.

Tokion olympialaisissa piirun verran 800 metrin ja 1 500 metrin loppukilpailupaikasta jäänyt Sara Lappalainen saattaa lopettaa uransa kuluvan kauden päätteeksi.

32-vuotias Lappalainen oli upeassa vireessä kolme vuotta sitten kisatuissa Tokion olympialaisissa. Suomen ennätykset molemmilla päämatkoilla nostivat hänet taistelemaan jopa finaalipaikasta.

Kokemus kolmen vuoden takaa on pahojen terveysongelmien jälkeen jälleen hyvään kuntoon päässeelle Lappalaiselle arvokas.

– Siitä on kyllä tosi paljon hyötyä. Tiedän, mihin minä pystyn ja miten lähellä se oli kummallakin matkalla päästä finaaliin viimeksi. Se oli ihan pienestä kiinni. Toki taso on noussut ihan huimasti viime vuosien aikana, mutta tiedän siihen pystyväni, niin miksi en pystyisi uudestaan, Lappalainen sanoo.

Pariisissa Lappalainen juoksee 1 500 metrillä, jonka alkuerät kisataan tiistaina. Mikäli välieräpaikka ei suoraan aukea, matkalla juostaan uutuutena mukaan tulleen keräilyerät heti keskiviikkona.

– Lähden totta kai finaalipaikkaa tavoittelemaan. Se on pirun kova tavoite, mutta miksi sitä mitään vähempää tavoittelisi? Lappalainen sanoo.

Kauden paras aika 4.05,81 jää uupumaan Tokion SE-ajasta´4.02,35 kolme ja puoli sekuntia.

Uransa jatkoa Lappalainen aikoo miettiä kauden päätteeksi. Juoksu on kulkenut muutaman rankan vuoden jälkeen hyvin, mutta ajatukset ovat vähitellen kääntyneet piikkareiden naulaan ripustamisen suuntaan.

– Katsotaan, onko nämä minun viimeiset kisani vai ei. Sen me näemme.

– Kyllä minulla on ollut vähän sellaisia, että tämä on ehkä minun viimeinen kauteni. En nyt vielä sitä lyö lukkoon, että katsotaan, miltä tuntuu syksyllä. En minä nyt sitä tässä vielä mieti. Nyt juostaan tosi hyvin tämä kausi loppuun ja mietitään sitä sitten, Lappalainen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat