Sarja-ahdistelija vaani julkisilla paikoilla Tampereella – salakuvasi kymmenien naisten hameiden alle

Mies ehti salakuvata noin yhdeksän kuukauden aikana ainakin 83 videota.

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut Tampereella naisia kuvanneen 40-vuotiaan miehen ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Mies tunnusti teot ja myönsi syyllistyneensä rikokseen. Pirkanmaan käräjäoikeus katsoi miehen syyllistyneen 83 seksuaaliseen ahdisteluun ja määräsi hänelle 6 kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen. Tuomio on lainvoimainen.

Kaikki miehen syyksi katsotut seksuaaliset ahdistelut ovat noudattaneet samaa kaavaa. Mies on liikkunut julkisilla paikoilla Tampereella ja kuvannut puhelimellaan salaa videoita naisten hameiden alta.

Uhrit jäivät tunnistamattomiksi

Miehen teot ovat olleet hyvin toistuvia. Ensimmäinen syytteeseen johtanut kuvaaminen tapahtui 12. kesäkuuta 2023 ja seuraava neljä päivää myöhemmin. Tätä seuraavana päivänä mies teki vastaavan teon kolmesti. Elokuussa 2023 mies kuvasi videoita naisten hameiden alta peräti 17 kertaa, joista 11 tapahtui saman päivän aikana.

Viimeiset salakuvaamiset, joista mies joutui syytteeseen, tapahtuivat 31. maaliskuuta 2024.

Miehellä ei ole aiempaa rikostaustaa. Hän ei joudu teostaan korvausvastuuseen, sillä kaikki miehen kuvaamat naisen jäivät tunnistamattomiksi.

On epäselvää, miten mies jäi kiinni. Sisä-Suomen poliisilaitos on määrännyt tapauksen koko esitutkintapöytäkirjan salassa pidettäväksi.

Lue myös:

 

Lue myös:

    Uusimmat