Scholz vakuutti Zelenskyille Saksan tukevan Ukrainaa – yksi toive ei kuitenkaan toteutunut

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi vierailee parhaillaan Berliinissä, jonne hän päättää Euroopan-kiertueensa.

Saksan liittokansleri Olaf Scholz vakuutti Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyille, ettei Saksa lakkaa tukemasta Ukrainaa. 

Scholz kertoi Saksan toimittaneen juuri uuden, 600 miljoonan euron arvoisen, sotilaallisen tukipaketin Ukrainalle. Presidentti Zelenskyi puolestaan sanoi toivovansa, että sota Venäjää vastaan loppuisi viimeistään ensi vuonna.

MTV Uutisten Saksan-avustaja Anna Saraste on Berliinissä seuraamassa Zelenskyin vierailua.

– Zelenskyin viesti oli se, että Ukraina valmistautuu kolmanteen sotatalveensa ja kaikki mahdollinen apu otetaan vastaan.

600 miljoonan sotilaallisen tukipaketin lisäksi Scholz kertoi aiemmin, että Saksalta ja kumppanimailta olisi luvassa 1,4 miljardin euron tukipaketti.

– Zelenskyi kiersi Euroopan eri maita siinä toivossa, että olisi saanut vihreää valoa liittolaisilta käyttää pitkän kantaman asejärjestelmiä iskeäkseen syvemmälle Venäjän maaperällä. Tätä vihreää valoa ei nyt tullut ja ainakaan Saksa ei aio lähiaikoina muuttaa kantaansa.

Saraste kertoo Saksan roolin Ukrainan tukemisessa olevan hyvin merkittävä ja se on Yhdysvaltain jälkeen maan toiseksi suurin aseellinen tukija.

– Myös viimeisen kahden ja puolen vuoden aikana Saksa on ottanut vastaan yli miljoona pakolaista Ukrainasta. Tänään kuulimme liittokanslerilta, että Saksa aikoo tukea Ukrainaa niin kauan kuin on tarpeen ja jo ensi vuodelle Saksa on korvamerkinnyt 4 miljardia euroa Ukrainan tukemiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat