SDP:n Harakka: Hallituksen syytä poistua X:stä

Kansanedustaja Timo Harakka (sd) on jättänyt kirjallisen kysymyksen hallituksen tiedottamisesta X-alustalla.

Harakka ja yhdeksän muuta allekirjoittajaa ihmettelevät, miksi valtioneuvoston kanslia, ministerit ja ministeriöt käyttävät viestinnännään keskeisesti X-alustaa, joka tunnetaan merkittävänä mis- ja disinformaation levittäjänä. 

X ei tavoita suomalaisia laajasti, eikä se siten viestintäkanavana ole erityisen tehokas. Siihen sitoutuminen kuitenkin kertoo viestinnän arvoista, joita ei voi erottaa itse viestistä. 

Mitä valtioneuvosto haluaa viestiä arvoistaan käyttämällä tiedotuskanavaa, joka ei noudata perustavia eettisiä periaatteita, demokratian perusarvoja, tosiasiapohjaisuutta, EU:n arvoja ja lainsäädäntöä? Miksi valtioneuvosto viestii mieluummin ulkomaalaisessa yksityisomistuksessa olevalla alustalla kuin tukee suomalaista tiedonvälitystä? Harakan jättämässä kirjallisessa kysymyksessä ihmetellään. 

Timo Harakan lisäksi kirjallisen kysymyksen ovat allekirjoittaneet SDP:n kansanedustajat  Saku Nikkanen, Seppo Eskelinen, Johan Kvarnström, Marko Asell ja Eeva-Johanna Eloranta sekä perussuomalaisten kansanedustaja Ritva Elomaa, keskustan kansanedustajat Vesa Kallio ja Petri Honkonen sekä vihreiden kansanedustaja Inka Hopsu

 

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat