SDP:n Lindtman Palestiinan valtion tunnustamisesta: Suomella on käsissään yhdestoista hetki

SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman vaatii Suomelta toimia Palestiinan valtion tunnustamiseksi.

Puolueen tavoitteena on kahden valtion mallin soveltaminen ja alueellisen vakauden lisääminen Lähi-idässä, todetaan myös SDP:n puoluehallituksen lausunnossa.

–Suomella on käsissään yhdestoista hetki. Meidän kannattaisi nyt ryhtyä toimeen Palestiinan valtion tunnustamiseksi, että ulkopolitiikkamme ei jämähdä. Useat muut maat ovat jo niin tehneet ja olisi erittäin tärkeää, että Suomi seuraisi perässä, Lindtman toteaa MTV Uutisten haastattelussa.

 Hän kannustaisi hallitusta pohtimaan keinoja, miten Suomi voisi aktiivisemmin vaikuttaa kriisin ratkaisemiseksi.

– Mielestäni nykyisellä hallituksella on petrattavaa asian suhteen. Tottakai pääpaino on alueellisilla ja paikallisilla toimijoilla, mutta kansainvälisen yhteisön ja Suomen merkittävänä osana sitä tulee nyt lisätä painostustaan aselevon aikaansaamiseksi.

SDP:n mukaan Israelilla on oikeus suvereniteettiinsa ja turvallisiin rajoihin, mutta palestiinalaisilla on samoin oikeus elää turvallisesti omassa kansainvälisesti tunnustetussa maassaan. Lindtman toteaa kahden valtion mallin olevan kovan työn takana. 

–Kahden valtion malli kieltämättä tällä hetkellä näyttää erittäin kaukaiselta, mutta ponnisteluja on jatkettava. Se on ainoa ratkaisu tähän tilanteeseen. 

Israel iski tänään Hizbollahin kohteisiin Libanonissa torjuakseen laajaa raketti- ja ohjushyökkäystä. Hizbollah puolestaan ampui Israeliin jälleen mahdollisesti satoja raketteja ”kostoiskuna” johtajansa surmaamisesta heinäkuun lopussa.

–Tämän aamun uutiset korostavat, että aselepo ja ratkaisu on löydyttävä pikimmiten. Tässä on aito eskalaation riski. Väkivallan ja koston kierre pitäisi saada loppumaan.

Lue myös:

    Uusimmat