SDP:n Mäkyseltä täystyrmäys sisäministerin ehdottamille repputarkastuksille

Matias Mäkysen mielestä repputarkistuksia ei pitäisi voida tehdä muuta kuin perustellusta syystä 2:53
SDP:n Matias Mäkynen sanoo suorat sanat repputarkistuksista. Haastattelussa myös Kokoomuksen puoluesihteeri Kristiina Kokko sekä Liike Nytin Johanna Leponiemi.

Sisäministeri ehdotti repputarkastuksia heti Oulun puukotustapausten jälkeen.

SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen kritisoi sisäministeri Mari Rantasen (ps.) ehdottamia repputarkastuksia Porin SuomiAreenassa torstaina.

– Jos siihen liittyy jonkinlaista etnistä tai sosiaalisiin tekijöihin liittyvää profilointia, niin silloin se on hyvin kyseenlaista, eikä sellaiseen pidä lähteä, SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen sanoo.

Mäkysen mielestä toimi olisi myös ristiriidassa syyttömyysolettamuksen kanssa.

Mäkysen mielestä silmänkääntötemppu

Rantanen sanoi Oulun puukotuksia koskevassa tiedotustilaisuudessa 19. kesäkuuta, että hänestä juuri Oulu olisi sopiva paikka kokeilla laukkutarkastusten vaikutusta katuturvallisuuteen.

– Oulun keskusta-alue olisi hyvin tyypillinen paikka, johon varmasti harkittaisiin alueellisen valvonnan tehostamisen mallia, jossa voitaisiin ilman rikosperustetta kollata ihmisten reppuja sekä taskuja ja poistaa sieltä nimenomaan näitä vaarallisia esineitä.

Mäkysen mielestä se, että ihminen asuu tai liikkuu jollakin tietyllä alueella, ei voi oikeuttaa virkavaltaa kajoamaan ihmisten laukkuihin.

– Osittain näen, että sisäministerin avauksen tarkoituksena on yritys siirtää keskustelu pois asiasta, joka on perussuomalaisille kiusallinen, Mäkynen toteaa.

Torstaiseen paneelikeskusteluun osallistunut kokoomuksen puoluesihteeri Kristiina Kokko ei puolestaan kommentoinut, kuinka Kokoomus suhtautuu sisäministeri Rantasen ehdotukseen laukkujen tarkastamisesta Oulussa.

– En lähde tähän mahdolliseen uuteen avaukseen tässä ottamaan kantaa, Kokko sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat