Sébastien Ogier paljasti syyn ajovirheeseensä – ranskalaistähti maksaa kovaa hintaa

Sébastien Ogierilla rengasrikko! Ranskalaistähdelle raju takaisku mestaruuskamppailuun 1:42
Rengasrikko! Sébastien Ogierille raju takaisku mestaruustaistelussa

Rallin MM-sarjan pistetilanteessa kolmantena olevan Toyotan Sébastien Ogierin mestaruustaistelu koki tuntuvan takaiskun, kun ranskalaistähti kärsi rengasrikon Chilen MM-rallin kolmannella erikoiskokeella.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Chilen MM-ralli 26.–29.9.
La: EK:t 7–12 klo 14.50 alkaen
Su: EK 13–16 klo 14.15 alkaen 

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Ogier ajoi perjantain ensimmäisen lenkin viimeisellä pätkällä ylikovaa oikealle kääntyvään mutkaan. Auton vasen takakulma kolahti penkkaan, ja takarengas hajosi tai lähti vanteelta.

23,32 kilometrin mittaisesta pätkästä oli tuossa kohtaa ajettu vasta muutama kilometri, joten Ogierin oli pysähdyttävä renkaanvaihtoon, joka maksoi aikaa tavanomaiseen tapaan lähes kaksi minuuttia.

– Minulla oli virhe nuoteissani. Mutka kiristyi enemmän kuin ajattelin, ja osuimme penkkaan, Ogier paljasti Toyotan tiedotteessa ajopäivän päätteeksi.

– Muuten on ollut hauskaa. Tiet ovat hienoja, ja yritimme nauttia niistä iltapäivällä.

Ajovirhe poislukien Ogier olikin vauhdin puolesta perjantain selkeästi nopein kuljettaja. Yhdeksäntenä olevan Ogierin ero kisaa johtavaan tallikaveri Elfyn Evansiin on lauantaihin lähdettäessä vajaat puolitoista minuuttia.

MM-sarjan kärjessä 38 pisteen etumatkalla Ogieriin nähden oleva Hyundain Thierry Neuville on kuudentena 54,6 sekuntia karussa Ogierilta ja MM-sarjassa kakkosena neljän pisteen etumatkalla oleva Hyundain Ott Tänak toisena 1:24,9 karussa.

– Tässä päivässä olisi ollut ainekset parempaankin. Vauhtia löytyi taas kerran, mutta tämä yksi virhe pilasi todennäköisesti mahdollisuutemme hyvään sijoitukseen tänä viikonloppuna.

Rengasrikko maksanee Ogierille vielä siinäkin muodossa, että sen myötä hänen lähtöpaikkansa lauantaipäivään on toinen.

– Siitä saattaa tulla meille todella vaikeaa, kun olemme melkein kärjessä, mutta jatkamme taistelua, kuten aina.

Rohkaisua Ogier voi hakea siitä, että perjantaina hän pystyi tekemään kovia aikoja kolmannelta lähtöpaikalta, ja perjantain toiselta lähtöpaikalta läpi ajanut Tänak on kisassa toisena.

Lauantain ensimmäisen, 15,65 kilometrin mittaisen erikoiskokeen alku on viime vuoteen verrattuna uutta, ja viimeiset kuusi kilometriä lopusta ovat viime vuodelta tuttua.

Päivän toisella, 25,64 kilometrin mittaisella pätkällä uutta ovat ensimmäiset kahdeksan kilometriä.

Lauantain kolmas ja samalla koko rallin pisin, 28,31 kilometrin mittainen pätkä on käytännössä sama kuin vuosi sitten.

Viime vuonna lauantain parhaat ajat tehtiin viimeisiltä lähtöpaikoilta, olkoonkin, että esimerkiksi rengasrikot vaikuttivat merkittävästi päivän kulkuun. Niiden varaan täytynee Ogierinkin tällä kertaa laskea.

Lue myös:

    Uusimmat