Kilpailunjohtajan päätös: Chilen MM-rallin kärkipaikka vaihtui

Avauspätkä poikki! Chilen MM-ralli alkoi murheellisella tavalla 1:25
Avauspätkä poikki! Chilen MM-ralli alkoi murheellisella tavalla

Chilen MM-rallin kärkipaikka vaihtui perjantain ajopäivän jälkeen kilpailunjohtajan päätöksellä. Hyundain Ott Tänak menetti piikkipaikan Toyotan Elfyn Evansille.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Chilen MM-ralli 26.–29.9.
La: EK:t 7–12 klo 14.50 alkaen
Su: EK 13–16 klo 14.15 alkaen 

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Tänak johti kisaa perjantain erikoiskokeiden jälkeen 0,4 sekunnin marginaalilla Evansiin, mutta kun rallin ensimmäiselle erikoiskokeelle alun perin annetut laskennalliset ajat korjattiin päivän päätteeksi, kärkeen nousi Evans kolmen sekunnin marginaalilla.

Rallin ensimmäinen erikoiskoe keskeytettiin ja peruttiin yleisön vuoksi, kun vain Thierry Neuville, Tänak ja Sébastien Ogier olivat ehtineet ajaa pätkän läpi. Kaikille muille pääluokan kuljettajille annettiin tuossa kohtaa sama aika kuin Neuvillelle.

Kilpailunjohtaja Kurt Hortan allekirjoittamassa dokumentissa kuitenkin korostettiin, että näitä aikoja voitaisiin tarkastella uudestaan, kun kyseinen pätkä on ajettu läpi toiseen kertaan rallin neljäntenä erikoiskokeena.

Nämä uudet laskennalliset ajat julkaistiin vasta kolmisen tuntia ajopäivän päättymisen jälkeen, Suomen aikaa keskellä lauantain vastaista yötä. Tämä uudelleentarkastelu tehtiin Evansin pyynnöstä.

Sen myötä Evansille ensimmäiseltä ek:lta laskettu aika parani 3,4 sekunnilla. Myös Adrien Fourmaux (-1,8 sekuntia) ja Sami Pajari (-0,1) saivat uudet, paremmat ajat. Nämä muutokset menevät yksi yhteen sen mukaan, kuinka paljon Neuvillea nopeampia Evans, Fourmaux ja Pajari olivat neljännellä erikoiskokeella.

Sijoituksellisesti ainoaksi muutokseksi jäi Evansin nousu kärkeen ohi Tänakin.

Lauantain ajopäivä alkaa Suomen aikaa kello 15.07.

Lue myös:

    Uusimmat