Sébastien Ogierilta iso vihje urastaan

Sébastien Ogier palaa Suomen MM-rallin voittajaksi 11 vuoden tauon jälkeen – harmittelee Kalle Rovanperän keskeytystä 3:06
Sébastien Ogier palasi Suomen MM-rallin voittajaksi 11 vuoden tauon jälkeen – harmitteli Kalle Rovanperän keskeytystä.

Sébastien Ogier aikoo jatkaa vielä pidempään uraansa moottoriurheilun parissa.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Chilen MM-ralli 26.–29.9.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Ogier on saavuttanut rallin maailmanmestaruuden kahdeksasti. Tänä vuonna ranskalaistähti on hieman yllättäen noussut taistelemaan jo yhdeksännestä tittelistään, vaikka hän on ollut sivussa kolmesta MM-rallista.

Ogier on tyytynyt osittaisiin rallikausiin Toyotalla vuodesta 2022 lähtien. Samana vuonna hän kokeili siipiään myös rata-autoilun WEC-sarjan puolella ja pääsi ajamaan myös legendaarisessa Le Mansin 24 tunnin kilpailussa.

Rallimestarin kokeilu ratapuolella loppui kuitenkin lyhyeen. Mutta todennäköisesti Ogier nähdään vielä ratakisoissa.

Hänellä on siihen sopiva sarja mielessään.

– Olen aina pitänyt DTM-sarjaa silmällä, sillä asun nykyään Saksassa. Vaimoni työskentelee sarjassa, ja olenkin ollut kisoissa useasti. Se on jotain sellaista, mitä voisin ajatella tulevaisuudessa. Pidän rata-autoilusta ja haluan testata itseäni erilaisissa tilanteissa, Ogier kertoi MTV Urheilulle.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

DTM, eli saksalaisittain Deutsche Tourenwagen Masters, perustettiin vuonna 2000. Kisoja on ajettu myös Saksan rajojen ulkopuolella – esimerkiksi tämän kauden kalenterista löytyvät Zandvoortin rata Hollannissa sekä Itävallassa sijaitseva Red Bull Ring.

Vuosien aikana sarja on houkutellut mukaan useita kovia nimiä formula ykkösten puolelta. Myös Ogier olisi kova lisäys sarjan kattaukseen.

– Mutta vielä ei ole mitään tarkempaa suunnitelmaa. Voin kertoa, että todennäköisesti se ei tapahdu vielä ensi vuonna, Ogier paljasti.

Ogierin vinkistä voinee vetää sen johtopäätöksen, että hänen uransa rallin MM-sarjan puolella jatkuu vielä kuluvan kauden jälkeen. Sen Ogier on kuitenkin sanonut, ettei hän enää aja täyttä kautta rallia.

– Niin pitkään kuin tallini ja minä olemme tyytyväisiä tilanteeseen ja saavutamme hyviä tuloksia yhdessä, meillä on hyvä mahdollisuus jatkaa, Ogier sanoi.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat