Sébastien Ogierilta verbaalinen hyökkäys – tallipäällikkö puuttui peliin tylyllä tavalla

Sébastien Ogier kärsi turboviasta: "Kreikkalaiset rallijumalat eivät ole puolellani" 1:05
Sébastien Ogier kärsi turboviasta: "Kreikkalaiset rallijumalat eivät ole puolellani."

Toyota-tähti Sébastien Ogierin ja Hyundain rallitiimin sekä sen huippukuljettajan Thierry Neuvillen välillä räiskyy Kreikan MM-rallissa. 

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Chilen MM-ralli 26.–29.9.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Ogier ja Neuville piikittelivät toisiaan jo perjantaina startanneen kisan alla. Avauspäivän päätteeksi saatiin lisää ilotulituksia. 

Turbo-ongelmien takia neljänneksi päivän viimeisellä erikoiskokeella pudonnut Ogier nosti esiin perjantain alun, kun hän pyyhki lattiaa Neuvillellä. MM-sarjan belgialaisjohtaja valitteli sylinteriongelmia aamupäivän lenkillä, mutta hävisi toisaalta saman verran Ogierille iltapäivän avauspätkällä, vaikka vika oli hänen sanojensa mukaan korjattu. 

– Todistimme, että MM-sarjan johtaja ei ole kovinkaan nopea. Hän ajoi ensimmäisenä ja me toisena, ja olimme häntä 45 sekuntia nopeampia neljän erikoiskokeen aikana. Ehkä hänen pitäisi lopettaa itkeminen ja opetella ajamaan ensimmäisenä reitillä, kahdeksankertainen mestari Ogier sivalsi WRC:n haastattelussa päivän päätteeksi. 

Ogier viittasi Neuvillen itkemisellä tämän toistuviin kommentteihin MM-kärkikuskin kärsimisestä perjantain pätkien auraajana. 

Neuville johtaa MM-sarjaa 27 pisteen erolla Ogieriin, joka päätti Suomen osakilpailun voiton jälkeen ajaa kaikki neljä jäljellä olevaa kisaa ja haastaa Neuvillen. 

Uransa ensimmäistä MM-titteliä hakeva Neuville on Kreikassa perjantain jälkeen kolmantena, yli puolentoista minuutin erolla Ogieriin. 

– Ei meillä ollut mahdollisuutta taistella johtoasemasta. Minun olisi pitänyt ottaa liikaa riskejä. Eikä sellaiselle ole tarvetta minun asemassani. Se oli järkevä lähestymistapa, Neuville perusteli. 

– Jatkan samalla tavalla myös huomenna. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Hyundain vastine Ogierin kommenteihin tuli lopulta tallipäällikkö Cyril Abiteboulilta

– Katsokaa kokonaistilannetta, odottakaa FIA:n gaalaa joulukuussa. Katsotaan sitten, kuka on johdossa, Abiteboul linjasi tylysti Dirtfishin mukaan. 

Kisa jatkuu 7. pätkällä kello 8.16 lauantaina. Ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta. 

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat