Sébastien Ogierilta paljonpuhuva reaktio Ott Tänakin kohtaloon – olisiko tätä sanottu Thierry Neuvillesta?

Sébastien Ogierilta paljonpuhuva reaktio – olisiko tätä sanottu Thierry Neuvillesta? 0:57
Sébastien Ogier löi lisää löylyä Thierry Neuvillelle – surkutteli Ott Tänakin kohtaloa

Kahdeksankertainen rallin maailmanmesari Sébastien Ogier on ottanut kaikki keinot käyttöön taistellessaan yhdeksännestä mestaruudestaan Thierry Neuvillea vastaan. 

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Chilen MM-ralli 26.–29.9.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Ogier haukkui Neuvillen jo elokuun alussa ajetun Suomen MM-rallin jälkeen sanomalla, että häntä ärsyttää, kun Neuville "itkee niin paljon lähtöpaikastaan".

Neuville on johtanut MM-sarjaa kauden alusta asti ja on näin ollen joutunut avaamaan muille tietä kaikkina Monte Carlo -rallin jälkisinä perjantaipäivinä. Rooli on luonnollisesti tuttu myös Ogierille, joka valitti asiasta aivan samalla tavalla aikoinaan.

Kreikan MM-rallin alla Neuville vastasi Ogierin hyökkäykseen, mutta sai ärsytettyä ranskalaistähteä entisestään, ja perjantaina iltapäivällä turbovian vuoksi kärkipaikalta pudonnut Ogier haukkui Neuvillen hitaaksi.

Painostaminen jatkui heti lauantaiaamun ensimmäisen erikoiskokeen maalissa. Kisaa johtanut Neuvillen tallikaveri Ott Tänak oli kärsinyt pätkällä rengasrikon, ja kärsi hetkeä myöhemmin vielä toisenkin, kun haastattelupisteellä käytiin mielenkiintoinen sananvaihto.

– Ott on pysähtynyt vaihtamaan rengasta. Se tullee nostamaan sinut yhden sijan ylöspäin, haastattelija Molly Pettit kertoi neljäntenä päivään lähteneelle Ogierille.

– No joo. Se on kyllä sääli. En pidä siitä.

– Tykkään Ottista, Ogier sanoi ja virnisti makeasti perään ennen kuin hörppäsi pullostaan vettä.

Huomionarvoista on, että Tänak on yhtälailla Ogierin kilpakumppani mestaruustaistelussa kuin Neuvillekin. Virolainen on MM-pisteissä kolmantena, vain neljän pisteen päässä Ogierista. Toisaalta on myös muistettava, että vuonna 2017 M-Sportilla yhdessä ajaneet Ogier ja Tänak ovat tunnetusti hyvää pataa keskenään.

Samaa ei varsinaisesti voi sanoa Neuvillesta ja Ogierista, ja siksi onkin epätodennäköistä, että Ogier olisi koskaan sanonut tällaista Neuvillesta – olkoonkin, että kaiken kokeneen ranskalaisen toiminta kameroiden edessä on takuuvarmasti myös laskelmoitua.

Ogier tietää, että kun kaudesta on Kreikka mukaan lukien ajamatta vain neljä osakilpailua, Neuvillen 27 pisteen MM-johtoa ei nykyisellä pistesysteemillä kurota umpeen pelkästään omalla tekemisellä, vaan belgialainen on painostettava virheeseen – keinolla millä hyvänsä.

Ott Tänakille rengasrikko! Mestaruuskamppailu taas uuteen uskoon 1:27
Ott Tänakille rengasrikko! Mestaruuskamppailu taas uuteen uskoon

Ei ole totta! Tänakille toinen rengasrikko samalla pätkällä 1:57
Ei ole totta! Tänakille toinen rengasrikko samalla pätkällä

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat