Slovenian EM-kisahistorian ensimmäinen voitto suli dramaattisella tavalla

Slovenia oli lähellä napata historiansa ensimmäisen EM-ottelun voiton jalkapallon miesten EM-lopputurnauksessa. Serbia oli vastustajana kuitenkin riittävän sinnikäs, kun se tasoitti ottelun tilanteeseen 1–1 aivan ottelun lopussa.

Kummankin puolustus oli maalivahdit mukaan lukien ottelussa hyökkäystä vahvempaa. Hyvin rakennetut maalipaikat tyrehtyivät yksi toisensa jälkeen puolustajan blokkiin tai maalivahdin venytykseen. Tämän vuoden EM-lopputurnauksessa on torstain alkuillan ottelun lisäksi nähty vain yksi ottelu, jossa puoliajalle siirrytään maalittomassa tilanteessa. Tshekin ja Portugalin välisessä ottelussa siirryttiin tauolle 0–0-tilanteessa tiistaina.

Puolustaja Zan Karnicnik nappasi Slovenian reppuselkään vajaan 70 minuutin kohdalla, kun hän toi pallon omalta alueeltaan hyökkäysalueelle. Hän käytti pallon syötöllä laidassa, josta keskitys löysi takaisin Karnicnikin jalkaan, ja slovenialaispakki sai viimeistellä uransa toisen maajoukkuemaalin.

Hetkeä myöhemmin Serbia täräytti pallon jo ylärimaan toisessa päässä, mutta onni oli edelleen Slovenian puolella. Serbialle tarjoutui viimeinen mahdollisuus yrittää tasoitusta aivan lisäajan viimeisillä hetkillä, ja kaivattu tasoitus syntyi katsomosta kentälle lentäneen roskan keskeltä. Luka Jovic pukkasi pallon kulmatilanteesta maaliin, ja piti Serbian vielä mukana jatkopaikan metsästyksessä.

C-lohkon tilanne voi elää vielä illalla, sillä lohkossa pelataan torstaina vielä Tanskan ja Englannin välinen ottelu. Englanti voitti ensimmäisessä ottelussaan Serbian niukasti 1–0, ja Tanska sen sijaan tasasi pisteet Slovenian kanssa. Serbialla ja Tanskalla on yksi piste, Slovenialla kaksi ja Englannilla kolme.

Myöhäisillan herkkupala tarjoillaan B-lohkosta, kun Espanja kohtaa Italian.