SM-liigan tähtihyökkääjä ylistää vuolaasti hurjavireistä joukkuetoveriaan – "Pelaa väärässä sarjassa"

Ilves-tähti Matias Mäntykiveltä ylistäviä sanoja Eemeli Suomesta – "Pelaa väärässä sarjassa" 0:28
Ilves-tähti Matias Mäntykiveltä ylistäviä sanoja Eemeli Suomesta – "Pelaa väärässä sarjassa"

SM-liigassa pelaavan Ilveksen Matias Mäntykivi, Eemeli Suomi ja Jens Lööke ovat muodostaneet alkukauden kuumimman tehoketjun. Yksi ketjun kulmakivistä on monipuolinen Suomi, jolle Mäntykivi ja Lööke antavat vuolaita kehuja.

5+13 (Jens Lööke), 4+12 (Eemeli Suomi) ja 4+7 (Matias Mäntykivi. Tällaiset tehot Ilveksen hurja tehotrio on SM-liigakauden kymmenen ensimmäisen ottelun aikana nakuttanut. Kolmikko on muodostanut koko sarjan ylivoimaisesti kuumimman hyökkäysketjun.

Eemeli Suomi on kuulunut SM-liigan tähtikaartiin jo pitkään. Mäntykivi teki todellisen läpimurtonsa SM-liigatähdeksi viime kaudella ja vahvan kauden Sportissa pelannut Jens Lööke on ottanut tupsukorvissa valtavan kehitysaskeleen.

Kolmikon yhteispeli on sujunut mainiosti ja pistetahti on ollut päätä huimaavaa. Vaikka peli kulkee, ei ketju ole vielä täysin tyytyväinen esityksiinsä.

– On aika kova, jos tuolla tahdilla pystyy 60 peliä vetämään. On se ehkä vähän liian hurja taso, mutta pyritään siihen, että pystytään parantamaan koko ajan, Mäntykivi sanoo MTV Urheilulle.

– Emme todellakaan ole tyytyväisiä mihinkään. Ketjulla ja koko joukkueella on pitkä tie edessä. Luulen, että on vielä useita tapoja kehittyä, SM-liigan pistepörssiä johtava Lööke toteaa.

Yksi ketjun kulmakivistä on Eemeli Suomi, joka on ollut jo useamman vuoden ajan sarjan parhaimpia pelaajia.

– On Liigan parhaimpia ja omasta mielestä jopa paras. On ollut jo pitkään tämän liigan parhaimpia pelaajia. Pelaa kyllä vähän väärässä sarjassa ja on todistanut sen, Mäntykivi ylistää.

Myös ensimmäistä kauttaan Suomen rinnalla pelaava Lööke kehuu tähtihyökkääjän ammattimaisuutta.

– Hän näyttää muulle joukkueelle, kuinka paljon työtä menestyksen eteen pitää tehdä. Hän on hyvä esikuva nuorille pelaajille näyttämään, kuinka paljon työtä huipulle vaaditaan, Lööke sanoo.

Lisää Matias Mäntykiven ja Jens Lööken ajatuksia tiistai-illan Tulosruudussa kello 22.25 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat