SM-liigasensaation ura alkoi kultaisella kosketuksella – vertaukset kuuluisaan setään nousivat heti: ”Ollut sitä koko elämäni”

Tapparan Oiva Keskinen on noussut nopeasti Liigan huippujen joukkoon 5:27
Oiva Keskistä on verrattu pienestä pitäen kuuluisaan Esa-setäänsä. Tulosruudun toimittajalle Jani Uotilalle tämä oli laiskan miehen selitys Tappara-nuorukaisen kyvykkyydelle. Videolla lisää Oiva Keskisen tarinasta.

Tapparan kolmosketjua koko kauden johtanut Oiva Keskinen on SM-liigakauden suurimpia läpimurtopelaajia. 20-vuotias Keskinen on kasvanut jääkiekkosuvussa tehden töitä unelmansa eteen.

Keskinen teki liigauransa avausmaalin heti ensimmäisessä vaihdossaan. Nyt hän avasi pudotuspelit TPS:ää vastaan syöttämällä sarjan ensimmäisen ottelun voittomaalin.

Setä Esa Keskisen geenit on patenttiheitto, kun selitetään Oivan nousua huipulle. Toimittaja Jani Uotilalle tämä oli liian helppo selitys.

Videolla Tulosruutu tapaa Oiva Keskisen Ylöjärvellä. Tv-jutussa on mukana kuvaa sekä Esa Keskisen huippuvuosilta että Oivan lapsuudesta.

– En osaa sanoa, onko yhtäkään päivää, ettei puhuttaisi jääkiekosta. Se on ollut aika lailla sitä koko elämäni, Keskinen sanoo perhetaustastaan.

Setä Esa Keskinen on toki kaiken voittanut maailmanmestari – yksi maamme historian parhaista pelipaikallaan. Myös Oivan isä Ville Keskinen pelasi pitkään ja on toiminut sittemmin valmennuspäällikkönä ylöjärveläisessä Uplakersissa.

Ville-isää tarvittiin, kun Oivan Pohjola-leiriltä alkaneen terveysmurheet ajoivat jopa nuorukaisen uran katkolle.

– Muistan, että tuli vähän vakavampiakin keskusteluita käytyä iskän kanssa. Silloin ehkä halusinkin itse puhua, kun oli vähän uusi tilanne, Oiva Keskinen kertoo.

Lisää Oiva Keskisen tarinasta jutun videolla.

Lue myös:

    Uusimmat