SM-liigatykki Reid Gardiner, 28, kuuli vain käännöksiä JYPin hirvittävästä sekasotkusta – "Ei kivaa"

Reid Gardiner puhuu JYPin viime kauden sekasorrosta: "Valitettavaa" 0:52
Reid Gardiner puhuu JYPin viime kauden sekasorrosta: "Valitettavaa"

Jääkiekon SM-liigassa Jyväskylän JYP teki viime kaudella todella erikoisia liikkeitä, kun se antoi potkut päävalmentajana toimineelle Jukka Rautakorvelle ja tämän apurille Ville Niemiselle. Potkut tulivat oudolla hetkellä, ja niiden jälkeen JYP oli aivan sekaisin. Kaiken keskellä kanadalainen maalitykki Reid Gardiner eli pelkkien käännösten varassa.

JYP teki kummastusta herättäneen liikkeen joulukuussa, kun se oli pistekeskiarvolla mitattuna Liigassa kuudentena. JYP antoi päävalmentajana toimineelle Jukka Rautakorvelle ja tämän apuvalmentajana toimineelle Ville Niemiselle potkut.

JYPin ruoriin asteli Rautakorven aiempi apuri Mikko Heiskanen. JYP hävisi valmentajavaihdoksen jälkeen yhdeksän ottelua putkeen. Tämä johti siihen, että JYP tipahti alemman pudotuspeliviivan alapuolelle. Eikä se noussut enää sieltä pinnalle.

JYPin tilanne heijastui myös joukkueen pelaajiin. Hurrikaanien maalitykki, 28-vuotias kanadalaishyökkääjä Reid Gardiner jäi sekasorron keskellä orastavasti paitsioon kielimuurin takia.

– Jotkut päivät olivat vaikeampia kuin toiset, eri syiden takia. Koska en puhu suomea, sain vain käännökset siitä, mitä oikein tapahtui. Vaikeita aikoja, Gardiner myöntää nyt jälkikäteen MTV Urheilulle.

– Ei ole koskaan kivaa, kun joku laitetaan menemään, Gardiner lisää perään.

Gardinerin mukaan JYPin joukkue yritti olla ”olosuhteista huolimatta mahdollisimman positiivinen”. Gardiner kehuu sitä, miten pelaajat olivat valmiita ”pelaamaan toisilleen” ja pelaamaan kovaa.

– Olihan se valitettavaa, kun parin valmentajan piti lähteä. Toisaalta tuo on osa bisnestä ja joskus käy noin, Gardiner miettii.

Jutun yläreunan videolla Gardinerin kommentteja JYPin sekasortoisista ajoista.

Mietitkö, että olisit vaihtanut maisemaa, kun joukkueen pudotuspelihaaveet alkoivat karata käsistä?

– Olin enemmän sillä kannalla, että jään Jyväskylään. Halusin päättää kauden kunnialla. Tuollaiset kysymykset saattavat toki tulla eteen kauden jälkimmäisellä puoliskolla, mutta itse ainakin keskityin vain Jyväskylässä pelaamiseen ja siihen, että yritimme raapia mahdollisimman paljon pisteitä kasaan. Oli hienoa, kun saimme pidettyä kaikki mukanamme ja pystyimme päättämään kauden yhdessä – kaikista ulkopuolisista tekijöistä huolimatta, Gardiner toteaa.

Gardiner jäi JYPiin, missä hän teki viime kaudella 49 runkosarjaottelussa tehot 24+25=49. Gardiner voitti Liigan maalipörssin kaudella 2022–23, kun hän iski JYPissä runkosarjan 59 ottelussa 27 osumaa.

Gardiner teki keväällä kahden vuoden mittaisen sopimuksen Kärppien kanssa. Diiliin sisältyy ulkomaan optio, mikä astuu voimaan kaudella 2025–26.

Uusi SM-liigasesonki pyörähtää käyntiin 10. syyskuuta. Kärpät kohtaa tuolloin Vaasassa Sportin. 

Lue myös:

    Uusimmat